Krikon recept

Krikonlikör

Krikonlikör

5 kg krikon (går med plommon också). Kärna ur frukten och lägg den i ett stort kärl, hink eller liknande

Purunus Cerisafera – vad gör man?

Anna Billing skriver läsvärt om Purunus Cerisafera och plommonmysteriet krikon här. Man kan aldrig veta vad man får med sig hem från en stranddag på en främmande plats
Krikonpaj med Lemon curd

Krikonpaj med Lemon curd

Täck med krikon och grädda i 20 minuter. 50 g krikon. Blanda samman alla ingredienser till pajskalet och låt stå kallt en halvtimme

Krikonmarmelad med kanel

Koka krikon, socker, kanel och citronsaft på svag värme. 1 kg urkärnade krikon. Skumma av under kokningen

Rårörd krikonsaft

Mosa krikonen och blanda dem med det kalla vattnet, vinsyran och citronsyran. 4 l krikon. Dag 1. Ställ i kylen ett dygn