Nu när det är bärsäsong är det läge att safta och sylta. Här hemma går det inte så mycket saft så därför passade jag på att koka en variant med lite mindre socker och denna läskande dryck passar väldigt bra som måltidsdryck
Dela krusbären i två och häll koncentrerad saft över. koncentrerad saft, t ex fläderblomssaft. krusbär. Lägg sockerkakan i en djuptallrik lägg över krusbär med saft samt toppa med chokladkesellan
Varva bär och socker i saftmajans silkorg. Tappa upp saften på varma flaskor. Häll vatten i kokkärlet, ca 3 1/2 liter och sätt samman saftmajan enligt instruktionerna. Ånga sedan saften 45-60 min. Ger 1 liter saft. 1 kg krusbär
Ja, bort sett från saft, marmelad och sylt då. Eftersom mina krusbärsbuskar ännu inte ger några stora mängder bär fick jag ett par liter krusbär av min mamma
Jag brukar alltid ge fröknarna något litet när det är dax för lov och denna gången blev det saft. 1 kg krusbär. Sjud krusbär, myntakvistar och vatten i 15 minuter. Dryck 1 kg krusbär
Hemma i trädgården växte äppelträd, vinbär och krusbär. När jag kom hem från skolan serverades fika, bestående av hembakade kanelbullar och saft, även den kokad hemma i köket på Körsbärsvägen
Du kan förstås göra kakan även med andra bär, t ex krusbär, hallon eller vinbär. Körsbären är av den lite surare sorten, som är jättegoda både i bakverk och till sylt och saft
Saften rinner av. Krusbärsbuskarna dignade av bär och eftersom fåglarna inte ätit upp dem eller den vanliga krusbärstjuven varit framme skyndade jag mig att plocka bären under helgen