Av krusbären jag fick bestämde jag mig till slut för att göra flera saker. Först ut blev sylt. Yummie. Jag använde Dansukkers Syltsocker 1+3 vilken ger en sylt/marmelad med mindre socker jämfört med vanligt syltsocker
Det var ett tag sedan jag gjorde krusbärssylt. Vi har visserligen några buskar här hemma, men de brukar inte ge så mycket, och det har mest blivit någon paj då och då
Kokade krusbärssylt på Björksocker till en god Holländsk ost, Beemster, häromdagen. Nya tider För ca 20 år sen, när jag hade min mest hektiska preiod i arbetslivet, blev det också en hel del utgång på krogen
Ett recept ur boken Ut i trädgårdens skafferi. Enkelt och gott, men lite för rinnig för min smak. 2 liter krusbär3 dl vatten1,5 kg strösocker1 krm natriumbensoat per kg färdig syltSnoppa och skölj krusbären
Förra veckan kokade jag lite krusbärssylt, så det tänkte jag passar bra till fastän krämen inte är så värst söt och krusbärssylten tarvar nog lite extra sötma
Krusbärssylt med kanel. Vet inte hur det är hos er, men här dignar buskarna av vinbär och krusbär,. så vi har köpt oss en råsaftcentrifug och försöker nu ta vara på bären,
Eftersom jag hade kvar lite krusbär efter att ha gjort min krusbärssylt, och eftersom jag visste att det skulle komma fikagäster i veckan, kom jag på att jag skulle göra en krusbärstosca