Spara gamla räk o kräftskal och gör denna. Blir ca en halv liter Ca skal (huvuden o klor) från 1/2-1 kg kräftor eller räkor 1 fänkål 2 morötter 1 gullök1 scharlottenlök 1 dl tomatpuré Lite färsk dill 4 dl vitt vin 5 dl vatten Salt o peppar
Testade att göra räkor i kräftlag tidigare i somras när vi skulle hem till vänner på kräft/räkkalas. Lite kul och annorlunda variant som ett komplement till det vanliga kräft och räkbordet
Räk, kräft och hummerskal sparas genom infrysning eller torkning, för att sedan kokas till fond. En delikat men billig soppa Nu har jag äntligen kommit mig för att koka en räkfond, på skalen jag sparat i frysen
Sen fick jag med lite kräftor hem ifrån jobbet så det fick bli "förrätt". Jag tycker mest det är så jäkla kladdigt och man sticker sig på kräftorna så jag åt två stycken sen gav jag upp, Malin med