Till förrätt blev det en melonsalsa med pilgrimsmusslor och kungskrabba som var fabulicious. Idag får ni inget recept men ni får kika lite på vad vi åt för godsaker igår
Saltkokt och pressad kungskrabba med honungslöks-kappa. Förrätt. Den kokade och pressade kungskrabban är någonting som är typiskt Norskt och för det mesta görs redan färdigt på fångstbåten, den kokas i saltlake och kyls ner på is varefter den är färdig för direkt försäljning över disk
Som en liten hälsning från köket fick vi en extra förrätt som bestod av lättgravad löja med kungskrabba, små tomater fyllda med kalixlöjrom och tomatgranité och friterade alger
En enkel och lyxig förrätt. 4 portioner400 g kungskrabba, benen1/2 gurka1/4 rödlok1 avokado1 citron1 msk olivolja4 tsk sikrom2 krm flingsalt1 kruka dillGÖR SÅ HÄRSkala krabban, gärna genom att klippa med en. 400 g kungskrabba, benen
) 2 kg ben av kungskrabba. Knäck krabbenen och ta ut köttet. Spara hälften av skalen. Lägg krabbskalen i en stor gryta och häll på vattnet och låt koka upp på hög värme