Kungskrabba förrätt recept

Kungskrabba och pilgrimsmusslor med fräsch salsa och "rökig" majjo

Kungskrabba och pilgrimsmusslor med fräsch salsa och "rökig" majjo

En av nyårsaftonens förrätter. tina kungskrabba och pilgrimsmusslor i kylen över natten. Kungskrabba och pilgrimsmusslor2 paket fryst kungskrabba (à 400 g)2 paket frysta pilgrimsmusslor (à 200 g)flingsaltnymalen svartpeppar1 msk smör1/2 msk olivoljaFräsch melonsalsa2 tomater150 g honungsmelon1/2 stjälkselleri1 liten grön chilifrukt (t ex spansk peppar)1 salladslök1 tsk flytande honung1 1/2 msk färskpressad limejuice1 msk olivolja1/2 tsk saltev ett par droppar tabasco2 msk grovhackad korianderlimeklyfta och koriander till garnering2 äggulor2 tsk färskpressad citronjuice1 tsk dijonsenap1/2 tsk salt2 dl neutral rapsolja0,8krm hickory liquid smokeGör så härKungskrabba och pilgrimsmusslor1
Skaldjursmiddag

Skaldjursmiddag

Förrätten. Förrätten. 2 ben av kungskrabba. 2 ben av kungskrabba. Ingredienser (2 pers). 2 ostron. 1 msk olivolja
Nyårsmiddagen 2011

Nyårsmiddagen 2011

Till förrätt blev det en melonsalsa med pilgrimsmusslor och kungskrabba som var fabulicious. Idag får ni inget recept men ni får kika lite på vad vi åt för godsaker igår

7 rätters middag Nyårsdagen till ära.

Grillad kungskrabba och skagenröra. Förrätt. Grillad kungskrabba och. Förrätt. Mellanrätten med kungskrabban
Nordisk smakpalett.

Nordisk smakpalett.

Saltkokt och pressad kungskrabba med honungslöks-kappa. Förrätt. Den kokade och pressade kungskrabban är någonting som är typiskt Norskt och för det mesta görs redan färdigt på fångstbåten, den kokas i saltlake och kyls ner på is varefter den är färdig för direkt försäljning över disk
Passa på under Krogveckorna

Passa på under Krogveckorna

De anda valde halstrad torskrygg med äpple och mandelpotatispuré, kungskrabba, krabbskum och pistagenötter
Vad skall vi ha till nyårsafton...

Vad skall vi ha till nyårsafton...

Langustsmör och friterad kungskrabba. Förrätt. Förrätt. Detta blir vår nyårsmiddag. Entrérätt. Gotlands tryffel och kantarell bakad sjötunga
Lyxmiddag på 28+, en bröllopspresent

Lyxmiddag på 28+, en bröllopspresent

Raviolo på kungskrabba med sjökorall samt krabbuljong. Sedan var det dags för den första förrätten. Efter det ytterligare en förrätt

Kungskrabba med avokado och sikrom

En enkel och lyxig förrätt. 4 portioner400 g kungskrabba, benen1/2 gurka1/4 rödlok1 avokado1 citron1 msk olivolja4 tsk sikrom2 krm flingsalt1 kruka dillGÖR SÅ HÄRSkala krabban, gärna genom att klippa med en. 400 g kungskrabba, benen

Soppnazistens crab bisque

) 2 kg ben av kungskrabba. Knäck krabbenen och ta ut köttet. Spara hälften av skalen. Lägg krabbskalen i en stor gryta och häll på vattnet och låt koka upp på hög värme