Kungskrabba sås recept

Lyxig inledning på påsken!

Lyxig inledning på påsken!

Sillar till påskbordet förstås men också ben av kungskrabba. Det var marinerade bläckfiskbitar, underbar illgrön algsallad, murkelpaté med cumberlandsås och cornichoner och grillad getost med honung,olivolja och rosmarin
Grillinspiration!

Grillinspiration!

Kungskrabban är förvisso ganska dyr men dra mig baklänges vad gott det är och mycket kött är det i benen också
Kungskrabba "Norwegian"

Kungskrabba "Norwegian"

Koka upp vinet, hälften av ingefäran och worcestersåsen. Kungskrabban gör du så här. Hål såsen varm. Dela kungskrabban i passligt stora bitar
Pilgrimsmussla, Fasan och Rödbeta är helgens meny.

Pilgrimsmussla, Fasan och Rödbeta är helgens meny.

Under tiden avlägsnar du skalet på kungskrabban och tar ut krabbköttet. Blanda ihop resten av de finhackade örterna och den syrade grädden till en örtsås, salta och peppra samt smaka av och lägg i kylen tills den skall användas

Amerikansk cocktailsås

 Rör ihop alla ingredienserna till såsen och låt den stå och dra en stund innan servering. ½ msk Worcestershiresås

Frantzen/Lindberg

Gädda(mälaren) med kungskrabba kokt i öl & dill. Grillad marulk med sås på levern & bottensats på raps