Kurdisk maträtt recept

Vegetarisk tapsi- Kurdisk auberginegryta

Vegetarisk tapsi- Kurdisk auberginegryta

Tapsi är en klassisk kurdiskmaträtt som kan tillagas på olika sätt. Även i Irak är tapsi en favorit. Den kan tillagas med kött, kyckling eller göras vegetarisk
Min version av en kurdisk tepsi

Min version av en kurdisk tepsi

Den här rätten är en traditionell kurdiskmaträtt som jag gjort min egna lilla twist på. Den traditionella kurdiska Tepsin brukar oftast bara vara kryddade med salt och svartpeppar men som de flesta vet så älskar jag att krydda min mat med det jag föredrar och experimentera lite med kryddor tills jag blir nöjd, i det här tillfället har jag slagit ihop två olika kurdiska rätter till en, vilket jag tyckte funkade bra ihop

Dolma med sting

Skölj och lägg riset i blöt i lättsaltat vatten en timme. Hacka lök, vitlök och chili, fräs i olja, sätt till köttet