Kurdisk ris recept

Auberginegryta (kurdisk)

Auberginegryta (kurdisk)

Servera med ris. Jag kompenserar frånvaron med ett dunderrecept. 400 g köttfärs. 2 auberginer. 1 röd paprika
Palpina- Kurdisk linssoppa

Palpina- Kurdisk linssoppa

Riset kan uteslutas. Palpina är en fräsch och nyttig kurdisk linssoppa med stekt portlak. Skölj riset och blanda det med linserna, rör om då och då så riskornen inte lägger sig på botten av grytan och bränns fast
Shlei Patata – Kurdisk potatisgryta

Shlei Patata – Kurdisk potatisgryta

Den här grytan är egentligen en kurdisk gryta som jag gjort min egna twist på, servera med basmati ris eller hembakad tunnbröd
Tapsi med kyckling

Tapsi med kyckling

Tapsi är en fantastisk kurdisk rätt med läckra smaker. Tapsi kan tillagas med kött, kyckling eller göras vegetarisk och är lika god att serveras med ris, bröd eller bulgur

Nerimans fyllda squash

1 Blanda köttet, saltet, det okokta riset och kryddpeppar med margarinet. som är av kurdisk härkomst men har växt upp i Libanon och flydde till Sverige på 80-talet. 2 dl ris , Okokt
Vinbladsdolmar

Vinbladsdolmar

Med kurdisk familj i huset var det en önskan att ha vinrankor och vi förstår varför. Ruccola, Collard, Pink Lettuice och crispy and spicy

Kurdisk ris

Skölj riset i kallt vatten och tillsätt sedan i det kokande vattnet. Hetta resten av oljan och häll på riset

Kurdisk aprikosgryta

Tillsätt honungen och servera sedan grytan med ris. Recept. Lanja. mån, 2013-08-12 22. 34. 45min. (1). Hetta oljan, häll i aprikoserna och blanda om

Kurdisk lammgryta med bönor

Blöttlägg bönorna i minst en timme i kallt vatten. Låt rinna av, lägg i dem i en gruta med kokande vatten och låt koka i 35-40 min

Kurdisk magloba

Rör ner tomatpuré och salt och tillsätt riset. Lägg i grönsakerna, därefter köttet och till sist riset

Dolma med sting

Skölj och lägg riset i blöt i lättsaltat vatten en timme. Blanda resten med riset och fyll paprikor, vinblad eller vad du önskar med risblandningen

Renaz Kobba

En underbart god kurdisk rätt som passar både stora och små. Ris. Koka riset med vatten, salt och gurkmeja tills nästan allt vatten sugits upp