Mixa paprikan i en bunke med lite av kvargensåsen ska bli slät, tillsätt pressad vitlök och resten av kvargen smaka av med salt och pappar och blanda i den hackade löken
Såsen kan man ha antingen turkisk/grekisk yoghurt, creme fraiche och t o m naturell kvarg i, brukar dock inte ta enbart kvarg utan blanda med något av det andra
Blir en god kall sås som passar bra till fisk och kötträtter exempelvis. Jag älskar kvarg (och minikeso), proteinrikt, fettsnålt och framförallt gott, exempelvis med hallon och en skvätt funlight i
Skeda den suuuuuuupergoda, knäckiga såsen över äpplet och kvargen. Medan äpplet står och svalnar, blanda ihop kryddkvargen och smaka av med lite honung eller agavesirap om man vill ha det
Hallonsmoothie med kvarg, hallon, psylliumfröskal & hampafrön. Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster) Hallonsmoothie med kvarg, hallon, psylliumfröskal & hampafrön
Häll kvargen och majonnäsen i en skål och blanda väl. Sedan tillsätter du en liten skvätt chilisås (beroende på vilken sting man föredrar) och häll i valfri mängd citronpeppar