Laxgrytan kan serveras som soppa utan ris till (spä med lite extra vatten och kokosmjölk då eller skippa soppan denna vecka och kör en matig vintergryta istället
Lägg kycklingdelarna och potatisen i en stor gryta. Stek någon minut och tillsätt sedan kokosmjölk samt vatten och buljongtärning (eller kycklingbuljong)
Kan inte säga att den här buljongen följer regelverk utan den gjordes lite för snabbt och det skulle vara bättre om den fick koka länge med andra kycklingdelar med tex ben, men idag fick det bli så här
Häll i kokosmjölk och kryddor. 1 kg kycklingdelar, skinnfria, med ben. 1 förp kokosmjölk. 1 kg kycklingdelar, skinnfria, med ben 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 förp kokosmjölk 0,5 tsk kardemummakärnor 0,5 tsk korianderfrön, lättstötta 7 kryddnejlikor 1 kanelstång, bruten 10 svartpepparkorn 1 liten bit ingefära 0,5 tsk gurkmeja 2 dl vatten 1 citron, saften olja till stekning
När sockret blivit mörkbrunt lägger du ner alla kycklingdelarna i grytan och bryner dem tills de fått fin färg, skaka först av marinaden från kycklingdelarna och spara den till sedan
Kan tipsa er om att man inte ska ha grädde eller kokosmjölk för länge i poten. Jag hade en hel kyckling som jag styckade, går givetvis att använda vanliga kycklingdelar också, så här gjorde jag
Tillaga kycklingdelarna i ugnen, pensla under tiden med marinaden. Vispa samman jordnötssmör och kokosmjölk i en gryta, hetta upp och tillsätt övriga ingredienser
Häll i kokosmjölken, creme fraichen och jordnötterna och låt puttra upp. Kycklinggryta1 kg kycklingfiléer, skurna i mindre bitar2 msk röd currypasta2 liter kycklingbuljong1 tsk ingefära, malen2,25 dl kokosmjölk1 purjolök, delad rensköljd och skuren i halvmånar500 g skalade och slantade morötter2 röda, tärnade paprikor1 grön, tärnad paprika5 dl creme fraiche3 dl salta jordnöttersmör, salt och vitpeppar efter smak och behov2 påsar äggnudlarFräs upp purjolöken i smör och tillsätt pastacurryn, följt av kycklingdelarna. 2,25 dl kokosmjölk
Häll över till en gryta, lägg i kycklingdelarna. Lägg ner citronskal, tomatpuré och kokosmjölken. 1 burk kokosmjölk. Lägg i kycklingdelarna när oljan har blivit varm, stek i cirka 3 minuter per sida, dom behöver inte bli genomstekt då den kommer att kokas klar
Lägg ned kycklingdelar och buljongtärning i kastrullen. sila upp kokosmjölken som bildats i kastrullen och lägg uppflingorna som extra tillbehör i en liten skål