Om kycklingfiléerna är stora kan man dela dom. Ta upp dom och linda bacon runt varje. Bara att göra iordning och ställa i kylen tills det är dags att baka av den i ugnen
Mitt fina plommonlila hjärtformade fat från Bruka design funkar både som serveringsfat och ugnsform. En av våra middagar förra helgen var fetaostfylld kycklingfilé inlindad i bacon med balsamicosås
Igår så lagade jag baconlindadkycklingfilé och till den hade vi ugnsrostade rotfrukter. Skär kycklingfiléerna på längden och krydda dem runt om med salt, peppar och grillkrydda
Linda filéerna i baconskivorna så att de blir helt täckta. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg sedan filéerna i en ugnssäker form och låt stå i ugn ca 30-40 minuter. 2 stora kycklingfiléer. 8 baconskivor
När du sedan lagt dem i en ugnssäker form täcker du kycklingfiléerna med ungefär ett halvt paket bacon per filé, beroende på storleken och på hur mycket bacon du själv vill ha
Stek strimlad bacon och fördela den över filéerna. 4 kycklingfiléer. 1 paket bacon stekt i strimlor. Sätt in formen i ugn, 175 grader, cirka 40-60 minuter eller tills kycklingen är färdig (innertemperatur 70 grader). 4 kycklingfiléer 1 paket bacon stekt i strimlor
Skär kycklingfilén i strimlor och baconen i bitar. Lägg kyckling, champinjoner, ananasbitar och bacon i en ugnsfast form och häll blandningen över och strö på jordnötterna