Tillsätt grädde och créme fraiche. En liten slatt vitt vin från musselkoket och ett paket ädelost från i julas fick smaksätta den planerade kycklinggrytan
Vispa samman crème fraiche, grädde, ägg, riven ädelost, riven vitlök, salt, peppar och persilja. 800 g kycklingfilé salt och svartpeppar 1 krm paprikapulver smör till stekning 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 paprika, valfri färg 250 g champinjoner 100 g salami, strimlad 1 1/2 dl riven lagrad ost. 2 dl crème fraiche 2 dl vispgrädde 4 ägg 140 g ädelost, t ex gräddädel 2 vitlöksklyftor salt och svartpeppar 3 msk finhackad persilja. 800 g kycklingfilé. 2 dl crème fraiche 2 dl vispgrädde 4 ägg 140 g ädelost, t ex gräddädel 2 vitlöksklyftor salt och svartpeppar
Smula över ädelosten. 600 g kycklingfilé100 g salami1 paprika0,5 liten purjolök100 g ädelost2 dl grädde2 dl crème fraîcheSkär kycklingen i bitar och stek i lite smör tills de är genomstekta. 600 g kycklingfilé
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Tillsätt fond, crème fraiche och ädelost och koka sakta någon minut till den blir slät
Jag steker tunna skivor kycklingfilé i hemmagjord tandoorikrydda och serverar sedan i ett salladsblad tillsammans med grönsaker och en klick raw cream cheese som jag gjort i förväg (eller vanlig cream cheese såklart)
Tärna kycklingfilén och fräs den i oljan så den får lite färg. Rör i fraiche och ädelost. 500 g kycklingfilé tärnad. 1 burk crème fraiche max 2 %. 2 msk ädelost max 17 %
Men idag tänkte jag bjuda på en enkel formrätt som har några år på nacken, så en av huvudingredienserna har lyckats utgå ( läs cremefraiche med med blue cheese)
Skär kycklingfilén i mindre bitar, fräs i olja och krydda med grillkrydda, curry och salt. Blanda samman cremefraiche, grädde, ädelost och kantarellfond, pressa i vitlök och smaka av med lite salt
Dela kycklingfiléerna i tre delar, salta och peppra lätt och strö över örterna. En kall sås gjord på créme fraiche och bredbar Saint Agur på burk var grädden på moset till maträtten