Kycklingfilé creme fraiche ädelost recept

Kycklinggratäng med ädelost.

Kycklinggratäng med ädelost.

Vispa samman
crème fraiche, grädde, ägg, riven ädelost, riven vitlök, salt, peppar
 och persilja. 800 g kycklingfilé salt och svartpeppar 1 krm paprikapulver smör till stekning 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 paprika, valfri färg 250 g champinjoner 100 g salami, strimlad 1 1/2 dl riven lagrad ost. 2 dl crème fraiche 2 dl vispgrädde 4 ägg 140 g ädelost, t ex gräddädel 2 vitlöksklyftor salt och svartpeppar 3 msk finhackad persilja. 800 g kycklingfilé. 2 dl crème fraiche 2 dl vispgrädde 4 ägg 140 g ädelost, t ex gräddädel 2 vitlöksklyftor salt och svartpeppar
Paket med kycklingfilé

Paket med kycklingfilé

Blanda spenat med creme fraiché och vitlök. Strö på smulad ädelost, eller annan önskad mager ost. Skär kycklingfilén i lagom tjocka skivor
Kycklinggratäng med salami, purjolök, paprika och ädelost

Kycklinggratäng med salami, purjolök, paprika och ädelost

 Smula över ädelosten. 600 g kycklingfilé100 g salami1 paprika0,5 liten purjolök100 g ädelost2 dl grädde2 dl crème fraîcheSkär kycklingen i bitar och stek i lite smör tills de är genomstekta.   600 g kycklingfilé
Kyckling och ädelostgratäng

Kyckling och ädelostgratäng

Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Tillsätt fond, crème fraiche och ädelost och koka sakta någon minut till den blir slät
Nyttig vardagsmat – tips och recept

Nyttig vardagsmat – tips och recept

Jag steker tunna skivor kycklingfilé i hemmagjord tandoorikrydda och serverar sedan i ett salladsblad tillsammans med grönsaker och en klick raw cream cheese som jag gjort i förväg (eller vanlig cream cheese såklart)
Ädel kyckling

Ädel kyckling

Tärna kycklingfilén och fräs den i oljan så den får lite färg. Rör i fraiche och ädelost. 500 g kycklingfilé tärnad. 1 burk crème fraiche max 2 %. 2 msk ädelost max 17 %
Ostfyllda kycklingfiléer med bacon

Ostfyllda kycklingfiléer med bacon

Blanda ihop vatten, buljongtärning, grädde och crème fraiche i en kastrull. Skär ett snitt i varje kycklingfilé och fyll dem med ädelost och brie
Kycklinggratäng med bacon

Kycklinggratäng med bacon

Rensa kycklingfiléerna och dela i två delar. Koka upp grädde, crème fraîche med ädelost och smaksätt med mango chutney, soja, salt och peppar
Kycklinggratäng med svamp

Kycklinggratäng med svamp

Tillsätt grädde, crème fraiche och ädelost och låt puttra ihop till en krämig sås. 500 g kycklingfilé. 50 g ädelost
Kyckling i ädelostsås

Kyckling i ädelostsås

Tillsätt sedan grädde, cremefraiche, ädelost, sweet chili och soya. ( du kan använda bara grädde, eller bara cremefraiche om du föredrar det
Kyckling med blue cheese!

Kyckling med blue cheese!

Men idag tänkte jag bjuda på en enkel formrätt som har några år på nacken, så en av huvudingredienserna har lyckats utgå ( läs cremefraiche med med blue cheese)
Höstiga Kycklingen

Höstiga Kycklingen

Vispa och koka ihop ädelost, grädde, crème fraiche och buljongtärning och slå det sedan över broccolin
Kycklinggratäng - godare än nobellmiddagen

Kycklinggratäng - godare än nobellmiddagen

Skär kycklingfilén i mindre bitar, fräs i olja och krydda med grillkrydda, curry och salt. Blanda samman cremefraiche, grädde, ädelost och kantarellfond, pressa i vitlök och smaka av med lite salt
Ädel kyckling

Ädel kyckling

Häll grädden och crème fraichen i grytan med svampspadet. Koka upp och smula i buljongen och ädelosten