4 st frysta kycklingfiléer (ska alltså vara frysta och inte tinade)1-2 paket (kalkon)baconca 2-2,5 dl créme fraiche eller matlagningsgrädde (P&T gjorde med cf men jag kommer välja grädde alternativt någon gräddersättning baserad på havre eller soja)pepparoreganoris eller pastaLinda in de frysta kycklingfiléerna i bacon, lägg i ugnssäkert fat och häll på cf/grädde, peppra och smula över lite torkad oregano. Sätt in i ugnen i 1 timme i 200 grader. 4 st frysta kycklingfiléer
Lägg frysta kycklingfiléer i marinaden på kvällen och låt de tina och marineras i kylen till dagen därpå så är det bara att stoppa de i ugnen när man kommer hem från jobbet
Lägg de frysta eller färska/tinade kycklingfiléerna i en ugnsform där alla filéer får plats att ligga bredvid varandra - för att de ska täckas jämnt av såsen
Sätt sedan in plåten i ugnen och låt gå tills du tycker rotsakerna är lagom mjuka. När rotsakerna är färdiga stänger du av ugnen men låter plåten stå kvar i ugnen medans du gör klart resten
Bryn bacon & purjolök, lägg i en ugnsäker form. Ca 1 timma6 kycklingfileér, frysta eller färska. Dela den frysta eller färska kycklingen i 3-4 bitar, inte för små. Strö på ost, grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 45 minuter. Salta & peppra, in i ugnen på 225 grader i ca 60 minuter. 6 kycklingfileér, frysta eller färska
Lägg kycklingen ovanpå och sätt in grytan längst ner i kall ugn. Sätt ugnen på 225 grader och låt stå i ca 1 timme. Sätt tillbaka mitt i ugnen utan lock i ca 15 minuter
Bryn kycklingfileerna i smör och olja, salta och peppra. Sätt ugnen på 225 grader. Det blev en kort promenad idag och sedan en inventering av julklapparna