3-4 kycklingfiléer. Börja med att skära ett snitt i kycklingen och kläm in en stor bit ädelost. Krydda med salt, kycklingkrydda och paprikapulver och linda sedan in varje kyckling i bacon
Nu är det bara att fylla fläskfilén (eller kycklingfilén) med fetaosten och de strimlade tomaterna. Här kommer ett recept på en underbar fläskfilé, fylld med soltorkade tomater och fetaost
Skiva mozarellaosten och lägg en skiva på varje kycklingfilébit och linda om med bacon. 5 kycklingfiléer1½-2 pkt bacon1 påse mozarellaost1 gul lök2 vitlöksklyftor3 dl vispgrädde2 dl creame fraichenågra droppar guldsoyaoregano, örtsalt, vanligt salt och grovkornig svartpepparSmör till stekning och till formen. Kram 5 kycklingfiléer
2 st kycklingfiléer1 pkt bacon1 dl soltorkade tomater1/2 pkt fetaost1 dl oliverDela kycklingfiléerna så det blir som en över -och en underdel (skär ej igenom)Hacka soltorkade tomaterna, oliverna och smula sönder fetaostenLägg emellan filésidorna, salta o peppraLinda baconskivorna runt filéen och fäst den sista tampen med en tandpetareBryn filéerna i panna så de får färgStäll in i ugnen i ca 17 minKLART. 2 st kycklingfiléer
Baconinlindad och fylld kycklingfilé med råstekt sötpotatis. Skär ett snitt i varje kycklingfilé. Linda två skivor bacon runt varje kycklingfilé för att hålla fyllningen på plats
Dela kycklingfiléerna på mitten och vik ut delarna. Lägg sedan kycklingfiléerna i en ugnsfast form. 2 kycklingfiléer1 pkt fetaost3 msk pesto1 pkt bacon (ca 8 skivor)1 pkt krossade tomater (500 gr)3 msk tomatpuré2 små charlottenlökar2 vitlöksklyftorsalt o peppar2 tandpetare för att fästa ihop baconetTomatsåsFinhacka charlottenlöken och vitlöken. 2 kycklingfiléer