En av våra middagar förra helgen var fetaostfylldkycklingfilé inlindad i bacon med balsamicosås. Skär ett snitt i varje kyckling och lägg in en bit fetaost
Mixa fetaost och blanda med crème fraiche, smaka av med honung, salt och peppar. Fördelen med rotsaker är ju att det inte blir så mycket points och då kan man ju lyxa å vira in kycklingen i bacon och få massa goda smaker
Kycklingfilé - 187 gram (1 st filé)Bacon - 3 skivorApetina fetaost Vitlök & Persilja - 30 gramFärsk potatis - 136 gramMargarin - 1 tsk1 msk oljaBéarnaise sås - 10 gramSkär upp kycklingen på sidan så du får en bra öppning som du sedan lägger in osten
Snurra baconen om dem. Rör runt och lägg på en djuptallrik, lägg den färdiga kycklingfilén på toppen. Hacka 5 cm purjolök fint, hacka fetaosten fint, klipp aprikoserna fint. Slå oregano över det hela och in i ugnen ca 25-40 minuter, beroende på kycklingfiléernas storlek. 4 kycklingfiléer. 8 skivor bacon. 100 gr fetaost
Kycklingfilé tycker jag kan vara lite tråkigt ibland… men för att göra det lite mer spännande och utmanande så gjorde jag en rulle av kycklingfilé som jag fyllde med fetaost och oliver och sen lindade in i bacon
Banka ut kycklingfiléerna till tunna skivor. Gör under tiden fetaoströran. Lägg ut baconskivorna på ett fat och rulla in varje filé hårt i en baconskiva i taget tills kycklingen är helt täckt av bacon
Jag dammsög mitt kylskåp på rester som jag kände skulle fungera i denna kycklinggratäng, det enda jag behövde köpa på affären var kycklingfilé och färsk svamp
Stek upp fyllningen, i detta fall kycklingfilé kryddad med paprikakrydda och champinjoner - jag steker dom var för sig och låter sig kallna lite i en egen bunke/kastrull
Nu är det bara att fylla fläskfilén (eller kycklingfilén) med fetaosten och de strimlade tomaterna. Både fetaost och bacon är salt i sig, så låt i så fall gästerna avgöra och salta i efterhand