Kycklingfilé parmaskinka salvia recept

Kalasgodaste kycklingen

Kalasgodaste kycklingen

Parmalindad kycklingfilé, hasselbackspotatis, rosmarinsås och västerbottencreme. Sist strör du över vitlöksklyftorna, lagerblad, salvia och rosmarin
Parmalindad kyckling med pesto och karamelliserad salviasmör

Parmalindad kyckling med pesto och karamelliserad salviasmör

La dit kycklingfilé och linda ihop till paket. Kryddade lätt med salt och torkad salvia ovanpå. La paketen med skarven nedåt i en ugnssäker form, hyvlade parmesanost över och ringlade lite olivolja smaksatt med vitlök och chili ovanpå samt lite mer salvia
Grillad kycklingfilé saltimbocca

Grillad kycklingfilé saltimbocca

Riv vitlöksklyftan fint och finhacka salvian. Salta och peppra kycklingfiléerna. Linda in filéerna med Parmaskinkan och salviabladen (2 blad per filé). Kycklingfilén skall nå en innertemperatur på minst 72 grader
Parmainlindad kycklingfilé med saffransrisotto

Parmainlindad kycklingfilé med saffransrisotto

Fördela salvia över parmaskinkan och rulla in kycklingbitarna i skinkan. Parmainlindad kycklingfilé med saffransrisotto (4 port)Ingredienser4 kycklingfilé1 tsk salvia8 skivor parmaskinka2 msk balsamvinäger2 msk kinesisk soja2 tomaterRisotto. 4 kycklingfilé. 1 tsk salvia
Pastagratäng med kyckling och salvia

Pastagratäng med kyckling och salvia

Skär kycklingfilén i strimlor och bryn dem tillsammans med salviabladen i lite smör. 400 g penne eller fussili400 g kycklingfilésmör4 blad salvia4 skivor parmaskinka½ purjolök100 g sockerärter½ squash2 kvistar cocktailtomatervitpeppar1½ dl riven ost2 dl creme fraiche1. 400 g kycklingfilé. 4 blad salvia. 4 skivor parmaskinka
Allt i ett

Allt i ett

Skär kycklingfilén i strimlor och bryn dem tillsammans med salviabladen i lite smör. Pastagratäng med kyckling och salvia400 g penne eller fussili400 g kycklingfilésmör4 blad salvia4 skivor parmaskinka½ purjolök100 g sockerärter½ squash2 kvistar cocktailtomatervitpeppar1½ dl riven ost2 dl creme fraiche1. 400 g kycklingfilé. 4 blad salvia. 4 skivor parmaskinka

Italiensk inspiration på kyckling

Skär en djup ficka i varje kycklingfilé. ½ kruka salvia.  Stek kycklingfiléerna i omgångar runt om tills de får färg

Malmö i bilder

Obegränsat med oxfilé, fläskfilé, kycklingfilé och till det en mastodont salladsbuffé, massor med olika såser och potatisgratäng, klyftpotatis och ungsrostade rotfrukter

Kycklingfilé med parmaskinka

Vänd kycklingfiléerna i vetemjölet. Använd helst stektermometer vid stekningen i ugnen, kycklingfiléerna är färdiga vid 66º C innertemperatur. 4 kycklingfiléer. 6 blad färsk salvia. 150 g tunt skivad parmaskinka, en skiva per portion

Italiensk kycklingfilé

Bred ost på parmaskinkan, lägg på ett salviablad eller lite torkad salvia och rulla skinkan runt kycklingfiléerna

Kyckling med parmaskinka och balsamsås

Kycklinglårfilén kan bytas ut mot kycklingfilé. Krydda kycklingen med salt, peppar och salvia. 2 tsk salvia. 4 skivor parmaskinka. 2 tsk salvia. 4 skivor parmaskinka

Kycklingsaltimbocca med ost

Strö över salvian och persiljan och rulla ihop varje kycklingfilé. 4 skivor parmaskinka. 8 salviablad. Lägg kycklingbrösten på en plan arbetsyta och dela dem horisontalt för att bli två tunnare skivor av en filé

Italiensk salviakyckling med pasta.

Krydda filéerna med salvia, salt och peppar. Dekorera gärna med färska salviablad. 4 kycklingfiléer. 1 tsk torkad eller 1 msk färsk hackad salvia. 4 skivor parmaskinka. 4 färska salviablad till garnering

Svamprisotto med parmafilé

4 st kycklingfilé (125g st) 1 msk olivolja 1 tsk salt 2 krm peppar 1 tsk torkad salvia 4 skivor parmaskinka färsk basilika Gör så här. Lägg sedan över i en ugnsäker form, strö över salvia och låt den stå i ugn (200 grader) tills innertempen blir 72 grader. 4 st kycklingfilé. 1 tsk torkad salvia. 4 skivor parmaskinka