En saftig, skivad kycklingfilé med smak av citron, vitlök och rosmarin. Skiva kycklingfilén när den fortfarande är varm och lägg upp på serveringsfatet
Pressa vitlök och sen pressar du färsk citron, rätt mkt så typ kycklingen ligger dränkt i citronen. Sätt på ugnen på ca 200grader, lägg kycklingfiléer i en ugnsform och se till att lägga dom tätt så ta en form som passar antalet filéer du ska laga. Knåda in allt ordentligt så all krydda och smaker sätter sig på kycklingen och sen så bakar du in formen i aluminiumfolie och in i ugnen i ca 35 minuter
Fortsatt regim med citron, vitlök, ingefära och honung ska nog göra susen ska ni se. Det fanns överbliven kokt potatis i kylen, och de fick bli sällskap till den ugnsbakade kycklingen i form av smakrika potatisplättar kryddade med ajvar relish - som för övrigt också fanns kvar från annan matlagning
Blanda i citronskal, spiskummin och riven vitlök. Lägg resten av tomaterna runt om och tillaga klart i ugn i ca 15 minuter. Tillaga i ugn i ca 30 minuter tills den fått fin färg. 4 st kycklingfiléer. 1 st citron
Skär den andra citronen i skivor och klyfta lökarna och lägg ner lök och citronskivor i formen tillsammans med de gröna bönorna, blomkålsbuketterna och vitlöksklyftorna
Den bestod av kycklingfilé som lagas färdigt i ugnen och som sedan läggs på en bädd av ugnsstekt sparris och över det hälls en sagolikt god sås av soja, smör och citron
Grilla/stek kycklingen medan rotfrukterna är i ugnen. Pressad citron (kan uteslutas). Häll gärna på lite pressad citron också som gör att marinaden snabbare tar smak