Denna vecka har redan gått i citronens tecken, därför kommer här ett friskt recept med nordafrikanska influenser – kycklingklubbor med inlagda citroner och syrliga äppelskivor
½ citron utan skal. Först marinerade vi kycklingklubborna i bland annat lime, chili och ingefära över natten, ett otroligt enkelt knep för att de ska bli saftigare och mer smakrika
Saftiga Kycklingklubbor som får gotta sig i en riktigt god marinad. Kycklingklubbor. Kycklingklubbor. 6 stora kycklingklubbor. Skär 3 snitt tvärs över kycklingklubborna. Saften från 0,5 citron. 1-2 tsk citronsaft eller 1 krm citronsyra. Blanda sen i citronen och salt, ställ i kylen minst 15 min innan servering, gärna 1 time så blir den fastare och godare. 6 stora kycklingklubbor. Skär 3 snitt tvärs över kycklingklubborna. Saften från 0,5 citron 0,5 dl soya. 1-2 tsk citronsaft eller 1 krm citronsyra
½ pressad citron. Marinera kycklingklubborna i 12 timmar i kraftig påse och blanda runt ofta. Lägg kycklingklubborna på ett galler och sätt in i ugnen i 225 grader, ca 45 minuter
Lägg tinade kycklingklubbor, jordärtskockor, potatis och lök på en ugnsplåt. Skölj och riv över citronskal från 1 citron och pressa över 2 msk citronsaft. 1 st Citron
4 900 g kycklingklubbor 1 citron 3 vitlöksklyftor 1 msk soja 1 msk mango chutney 1/2 tsk salt 1 krm mald peppar 4 morötter färsk rosmarin 4 tomater 2 paprikor 1 zucchini 1 dl vitt vin (1 dl vin (för 4 port) kan bytas mot 1 dl vatten med med 1 tsk vitvinsvinäger i) Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen