Ta bort skinnet från kycklingklubborna. Nu har jag, som dom absolut flesta andra bosatta i Sverige, ingen riktig tandooriugn utan jag får försöka fuska i min klotgrill istället (något som himla många boende i Sverige har eller har tillgång till)
För någon vecka sen fick jag prova kycklingklubbor från Reko och eftersom det är grillsäsong nu bestämde jag mig för att grilla dem på vår elgrill på balkongen
Igår hade vi lite vänner här och grillade bla de här kycklingklubborna. Marinaden, eller chermoulan som de heter i Marocko, är ett superenkelt sätt att smaksätta både grillat kött och kyckling
Se till att tända grillen i tid så att glöden hinner bli bra. Lägg gärna kolet på ena sidan av grillen och till denna rätt använd helst en klotgrill eller en annan grill med lock
Tänd grillen för bra glöd och sätt på vatten till gnocchin. Grilla först grönsakerna och lägg dem på sidan medans du grillar kyckling klubborna som vänds ofta och penslas med marinaden tills den är slut
Kycklingklubbor kan du dela i mindre delar eller marinera hela. bort söt marinad (som annars lätt bränns på speciellt grill) och salta samt peppra kycklingbitarna något
Med den perfekta kombinationen av bland annat vitlök, chili och ingefära så smakar dessa kycklingklubbor precis som när du går till en indiskt restaurang, och det bästa av allt, de är superenkla att göra
Sätt ugnen på grill och lägg kycklingdelarna på ett ugnsgaller med en långpanna under. Du vet att kycklingköttet är genomgrillat när köttsaften är helt genomskinlig utan röda inslag