Dra bort skinnet från kycklingklubborna och dela dem i mitten. Raita är också väldigt gott bredvid grytan, särskilt om man har i chili för att bryta av hettan
Lägg tillbaka kycklingen i grytan tillsammans med timjan och häll i det vita vinet. Vänd kycklingen efter halva tillagningstiden och ta bort fett eller skum som stiger till ytan på grytan
Pensla blandningen på kycklingklubborna och pensla en gång till under stekningen. Koka upp 1 liter vatten och 2 tsk salt i en gryta. 4 st kycklingklubbor
Blanda crème fraiche, buljongtärning, vitlök, ingefära och sambal oelek i en gryta. Då jag hade kycklingklubbor istället för kycklingfileér så tog min rätt lite längre tid, men annars tycker jag att den blev riktigt bra
4 kycklingklubbor eller motsvarande styckdel200 g Gorgonzola3 dl vispgrädde2 dl portvin2 vitlöksklyftor2 hönsbuljongtärningar1-2 msk torkad grön peppar, mortladSaltVitpeppar4-5 dl vattenmaizenaBörja med att bryna kycklingen så den får fin stekyta och lägg sedan över dem i en gryta. 4 kycklingklubbor eller motsvarande styckdel
Toppa grytan med finhackad mynta och bladpersilja och lite finrivet citronskal. Denna vecka har redan gått i citronens tecken, därför kommer här ett friskt recept med nordafrikanska influenser – kycklingklubbor med inlagda citroner och syrliga äppelskivor
Alltid tillagas smidigt i en och samma gryta. 6-8 portioner 1 kg kycklingklubbor eller kycklinglår 5 dl ris (långkornigt eller basmatiris passar bra) 1 gul lök 1 röd paprika 2 morötter (kan uteslutas) 4 vitlöksklyftor 3 dl gröna ärtor 400 g krossad tomat 2 tsk paprikapulver 1 tsk spiskummin 2 st buljongtärningar (kyckling- eller grönsaksbuljong) 0,5 g saffran Salt och peppar Olja till stekning Ca 5 dl vatten Valfri garnering. 1 kg kycklingklubbor
Skär grönsakerna i bitar, har du stora kycklingklubbor delar du dem i mitten. Man lägger grönsaker och kyckling i botten av en gryta, toppar det med ris och vid servering vänder man på grytan