Plocka ur kycklingbitarna och lägg i en ugnsäker form. Juice från stekningen av kycklinglåren. 4 kycklinglår med ben. Sätt i ugn och låt gå tills de har en temperatur runt 85 grader. 4 kycklinglår med ben
Den här kycklingen skötte sig själv i ugnen under några timmar. Lättlagad middag på Kycklinglår En riktigt god fågelmiddag behöver inte vara så krånglig att laga till
Kycklingklubbor, kycklinglår, hel kyckling och kyckling med ben. I UGN. skär ett snitt mot mitten och se så köttet är tillagat eller använd en temperatur med en stektermometer
Man slipper röra om på spisen eller kolla i ugnen, man kan lämna Crock Pot på hemma utan tillsyn, maten lagar i princip sig själv och smakar för det mesta otroligt gott
Öste därefter två gånger under resterande tid i ugnen. 900g kycklinglår (4 st. Satte ugnen på 195 grader. När ugnen uppnått önskad temperatur satte jag in formen med kycklingen i ca 45 min. 900g kycklinglår
I ugnen. Ta ut ur ugnen och låt vila i några minuter innan servering. (2 pers)Ingredienser till Marinaden1 1/2 apelsin (pressad juice)1 msk riven färsk ingefärafärskriven (torkad) muskotnöt1 msk spiskummin1 msk kanel1 röd chili3 vitlöksklyftor1 gul lök1 dl rapsolja/olivolja1-2 msk agave-honung1 limesalt och peppar2 kycklingbröst (kycklinglår går också bra att använda om man föredrar det)Ingredienser till Kiwi-salsan1 mogen kiwinågra små cocktailtomater (jag använde bara gula eftersom jag hade dem hemma)1/2 schalottenlök, finhackadFärska myntablad, strimladesalt och pepparolivoljalite citron eller limesaftTillagningBörja med att förbereda kycklingen och marinaden ca 8 timmar innan tillagning. Kycklingbröst bör ha nått en temperatur på 75 grader, kycklingben 80-85 grader. Sätt ugnen på 220 grader. Lägg sedan kycklingfiléerna i ugnen och stek tills dem fått en innertemperatur på 75 grader, ca 20 minuter
Lägg kycklinglåren ovanpå. Jag brukar använda min lergryta men det går också bra att göra det i en vanlig ugnssäker form, täck då över den med aluminiumfolie
Lägg kycklinglåren ovanpå. Jag lagade det i min lergryta men det ska även gå bra att göra i vanlig ugnsform, täck i så fall över formen med aluminiumfolie så att kycklingen inte bränns
Idag blev det kycklinglår som fått marinerat i cirka två timmar, serverat tillsammans med ett ris smaksatt med nejlika och kardemumma och en kall sås av turkisk yoghurt med lime och basilika
I fredags drog Adam fram en påse frysta kycklinglår och för att de inte skulle bli dåliga slängde jag in dem i ugnen igår med lite tandoori masala och spiskummin
Förra helgen gjorde vi en riktigt god apelsinsås som vi serverade till kycklinglår som vi stekte yta på i en stekpanna och efterstekte i ugn men den skulle passa alldeles lysande till anka också
Kycklinglår. Oavsett om man tillagar köttet på grillen, i ugnen, stekpanna eller kanske i en Sous Vide så ska man alltid gå på innertemperaturen för att avgöra om köttet är klart