Ta upp kycklingen ur grytan och lägg på en ugnsplåt med skinnet uppåt. Än så länge har jag bara använt den på lediga dagar när jag varit hemma större delen av tiden men någon gång ska jag våga testa att sätta igång den innan jag åker till jobbet
Under tiden kan du tillaga bulguren (ris går också bra) enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg kycklinglåren i en ugnsfast form och pensla dem rikligt med marinaden
Under tiden skala och skiva potatisen, lägg i en oljad form eller liten stekpanna, kör en tre fyra lager med salt och peppar emellan, avsluta med ströbröd
Vänd kycklingklubborna efter halva tiden. //Gnid in kycklinglåren med citronhalvan, salta och peppra. Baka i ugnen i 200 grader ca 1½, eller tills kyckling och pottis känns klara. 3-4 kycklinglår
Blanda i ordning en sallad under tiden. Pensla kycklinglåren med vitlöks sambal. 4 st Kycklinglår eller så många som behövsVitlöks sambalGrovmalen svartpepparJasminrisJordnötsoljaSalladJordnötsoljaVinägerLägg kycklinglåren i en plåt. In i ugn på ca 175 grader ca 1 -1 1/2 timme beroendes på ugn. 4 st Kycklinglår
Svartkål Dela under tiden svartkålen i mindre bitar. 1 Sätt ugnen på 225 grader. Ställ in plåten i mitten av ugnen och stek pumpan i 20 minuter tills den börjat mjukna och fått lite färg. Lägg kycklingen i en form och häll över citronblandningen, baka i mitten av ugnen i 15 minuter. 600 g kycklinglårfilé. 1 kg pumpa butternut eller muscat 4 msk olivolja flingsalt och svartpeppar 600 g kycklinglårfilé med skinn 2 st vitlöksklyftor 1 msk timjan hackad 0,5 st citron yttersta, finrivna skalet och saft 30 g parmesanost finriven Svartkål 250 g svartkål 1 st vitlöksklyfta 0,5 st röd chili 2 msk olivolja flingsalt och svartpeppar 1 dl svarta oliver med kärna
Lägg kycklingen i en ugnsform och häll över lite äppelmust som allt får brässera i. Vill du kan du alltid sticka in en liten tandpetare som håller fast det hela
Skiva under tiden potatisen i en halv centimeter tjocka skivor. Sätt ugnen på 180 grader. Lägg kycklingen ovanpå potatisen, slå på vatten och baka i ugn i cirka 45-60 minuter. 4 kycklinglår, ca 600 g. 2 stora gula lökar 2 citroner 3 msk sumak 2 dl paprikapuré ca 2 dl vatten 4 kycklinglår, ca 600 g 500 g fast potatis olivolja salt och svartpeppar
Lägg potatistärningarna och paprikastrimlorna i en ugnssäker form. Så här gör du Sätt ugnen på 225 grader. Sätt formen i nedre delen av ugnen, 225 grader, 15 minuter. Efterstek i nedre delen av ugnen ytterligare cirka 30 minuter. Vänd kycklinglåren 1-2 gånger under tiden. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 511 1 förpackning kycklinglår, 900 g
Har du inte tid, kan du tillaga direkt. Häll ut kyckling och yoghurt i en ugnsform. Värm ugnen till 230 grader. Baka i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter, eller till kycklingen fått mycket färg och är genomlagad, testa med att sticka hål i kycklingen, saften som rinner ut ska vara helt klar. 1 kg kycklinglår. 1 kg kycklinglår 1 citron, saften 3 dl tjock yoghurt 2 vitlöksklyftor 25 g färsk ingefära 1 msk spiskummin 3 tsk malen koriander 0,5 tsk cayennepeppar 0,5 tsk kardemumma 0,5 tsk nejlika 0,5 tsk malen svartpeppar 1 msk paprikapulver 1 kruka färsk koriander