Ställ formen i nedre delen av ugnen, och tillaga på 200 grader varmluft med grill i ca 30 minuter. Att kycklingklubbor är god och billig mat har väl inte undgått någon, och ibland köper jag på mig ett gäng
Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Stek färdigt kycklingen i ugnen i 200 grader i ca 40 minuter. Eftersom ingefära är temat på Månadens middagstips och det inte skadar att stärka immunförsvaret inför hösten, färsk ingefära är ju t ex en populär ingrediens i örtte och huskurer, så kan jag inte låta bli att leta spännande recept med färsk ingefära i
Blanda kycklingmarinaden i en skål. Lägg i en smord stor ugnsform med olivolja i botten. Pensla över resterande kycklingmarinad över kyckling och grönsaker
Kycklingmarinad. In med plåten i ugn. Kycklingmarinad. Blanda potatisblandningen och flytta ner i ugn samtidigt som du ställer in kycklingen första gången
Kycklingmarinad. Kycklingmarinad. Marinera kycklingen en timme eller två innan du lägger ut bitarna på ett grillgaller och tillagar dem i ugn på 200 grader i cirka 10 minuter
Lägg över i en ugnsform tillsammans med salviakvistarna och vitlöken. Sätt ugnen på grill. Eller, om du har en AGA-spis, flytta formen med potatismos till grillugnen
Här kommer lite inspiration till kycklingmarinad, jag har dock inga mått så ni får gå på känsla. Stek kycklingen på ganska hög värme så den får fin färg, låt den sedan gå klar i ugnen på 175 grader. Jag kör 15 min i ugnen om det är hela kycklingfiléer, på bilden är det innerfilé så då räckte det med ca 5-7 min
Kycklingmarinad. Innan jag gjorde marinaden gjorde jag ordning kålroten och slängde in den i ugnen på 200 grader i 25 minuter och tillsammans med kålroten hade jag även Vincent potatisklyftor
Lägg bara kycklingköttet i marinaden, låt dra en liten stund & sen in i ugnen. Dela kycklingfilèerna i mindre bitar eller trä dem på spett & lägg i en ugnsform
En hel kycklingMarinad. Hel kyckling i ugn med honungs- och fetaostsåsIngredienser. Servera kycklingen med de ugnsrostade grönsakerna samt honungs- och fetaostsåsen
Vi blev nöjda med lunchen bl a med en kycklingmarinad som vi höftade ihop på ingefära, vitlök, japansk soja & honung för mycket av allt utom möjligtvis honungen