Kycklingmarinad med za’atar. 1/2 olivolja. 1/2 olivolja salt, svartpeppar. När jag åkte till Syrien för ungefär ett år sedan upptäckte jag första gången kryddblandningen za’atar
Blanda kycklingmarinaden i en skål. Lägg i en smord stor ugnsform med olivolja i botten. Pensla över resterande kycklingmarinad över kyckling och grönsaker
Här kommer lite inspiration till kycklingmarinad, jag har dock inga mått så ni får gå på känsla. ) Jag kör nästan jämt på samma "bas" i min marinad (olivolja, soya, balsamvinäger, vitlök, himalayasalt, svartpeppar) sedan brukar jag variera med div örtkryddor, ingefära, chili eller tex sambal oelek
Trä upp filéerna på blötlagda träspett och pensla dem med kycklingmarinad. 1 st kycklingmarinad. Grilla spetten i en liten långpanna med bakplåtspapper i ca 8 minuter, vänd spetten efter halva tiden
Nej, derbyrivalerna ingen klassisk hummus MEN den får ändå konsistensen av hummus plus att när jag har mixat färdigt den vanliga kikärtshummusen i matberedaren och tömt hummusen i något annat kärl så tvättar jag inte ur matberedaren utan den kikärtshummusen som är kvar på väggarna och i botten av matberedaren får vara kvar där för det ger den där hummus smaken till avokado och pistage hummusen
Men recaito hör inte bara hemma på dominikanska utan den finns även i Puerto Rico och på Haiti och säkert på många andra ställen runt om Karibien och i Sydamerika fast under ett annat namn