Strimla purjolöken, tärna potatisen i ca 1 cm stora kuber, finhacka vitlök och chili (ta bort kärnorna om du inte vill ha det jättestarkt). Koka upp buljongen, lägg i potatis, kyckling, vitlök och chili och låt koka i 10 min. 1 grön chili
Tillsätt limesaft, limeblad och chili när bara några sekunder återstår av koktiden. Servera kycklingsoppan i skålar och lägg några korianderblad överst som garnering
Soppan1 st hel kyckling ekologisk1 msk kokosfett2 tsk salt1 msk fisksås * Innehåller oftast en liten mängd socker 2 st lökar delade på mitten och strimlade2 st citrongrässtjälkar bankad och finstrimlad0,5 dl färsk ingefära finhackad eller strimlad4 st vitlöksklyftor finhackade2 tsk gurkmeja1 msk chili anpassa efter hur starkt du vill ha det nymalen svartpeppar1,7 liter vatten Fyll tills kycklingen nästan är helt täckt180 g böngroddar1 st röd paprika1 st lime SaftenTopping 3 st salladslök1 knippe koriander krispigt kycklingskinn. Soppan1 st hel kyckling ekologisk1 msk kokosfett2 tsk salt1 msk fisksås * Innehåller oftast en liten mängd socker 2 st lökar delade på mitten och strimlade2 st citrongrässtjälkar bankad och finstrimlad0,5 dl färsk ingefära finhackad eller strimlad4 st vitlöksklyftor finhackade2 tsk gurkmeja1 msk chili anpassa efter hur starkt du vill ha det nymalen svartpeppar1,7 liter vatten Fyll tills kycklingen nästan är helt täckt180 g böngroddar1 st röd paprika1 st lime SaftenTopping 3 st salladslök1 knippe koriander krispigt kycklingskinn. 1 msk chili. 1 msk chili
Kärna ur och finhacka chilin. 1 st chilifrukt. Bryt glasnudlarna i bitar och lägg dem i en skål. Häll på hett vatten och låt nudlarna svälla, ca 3 minuter
Garnera med röd chili och några blad thai basilika. Först ut blev en kycklingsoppa som vi åt till lunch idag, den var ganska så stark men riktigt, riktigt god
Fräs lök, chilifrukt och vitlök mjuka i smör. Stek kycklingbitar och paprika i omgångar, tillsätt curry, chilikrydda, salt och peppar och lägg över i grytan