Kycklingsoppa med kokosmjölk och citrongräs recept

Kycklingsoppa med kokosmjölk

Kycklingsoppa med kokosmjölk

Ta bort yttersta skalet på citrongräset, krossa nedre halvan med hjälp av knivens handtag, och hacka den fint
Kycklingsoppa (Tom khaa kai)

Kycklingsoppa (Tom khaa kai)

Koka upp kokosmjölk, citrongräs, galangarot och schalottenlök i en lagom stor kastrull eller wokpanna över medelvärme
Kycklingsoppa ”Thai style”

Kycklingsoppa ”Thai style”

Koka upp kycklingbuljongen tillsammans med limebladen ochcitrongräset, bulta lite på citrongräset så att det spricker innan det läggs i buljongen
Thai Kycklingsoppa

Thai Kycklingsoppa

Smaka av med salt och peppar. Servera med rykande varmt jasminris. Tillsätt gärna citrongräs för att förhöja smaken ytterligare
Thailändsk kycklingsoppa med jasminris

Thailändsk kycklingsoppa med jasminris

Skiva kycklingfiléerna tunt och tillsätt till soppan, tillsammans med skivad svamp, skivade salladslökar, urkärnad och skivad chilipeppar och fisksås
Kycklingsoppa Tom Ka Gai

Kycklingsoppa Tom Ka Gai

Öppna burken medkokosmjölkoch häll ner den i buljongen, lägg i kycklingen och champinjonerna och låt alltihop puttra på svag värme
Tom Ka Gai - thailändsk kycklingsoppa

Tom Ka Gai - thailändsk kycklingsoppa

Skär salladslöken i tunna skivor och lägg i den med. Men sen jag blivit tvungen att ta tag i matlagningen själv så har jag faktiskt upptäckt det fina med soppor
Tom ka gai – thailändsk kycklingsoppa

Tom ka gai – thailändsk kycklingsoppa

4 400 ml kokosmjölk 5 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk hackade limeblad 2 citrongräs 4 kycklingfiléer 125 g champinjoner 1/2 påse salladslök (à 125 g) 2 morötter 1 röd spansk peppar 2 msk riven färsk ingefära flingsalt med jod 1 lime Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Tom kha gai

Tom kha gai

Hur som haver så blev det en alla tiders god kycklingsoppa ändå, Håkan drog i mer chili i sin soppskål och Anki skvätte mer limesaft i sin - allt i vanlig ordning med andra ord
Tom ka gai blev torsdagssoppan

Tom ka gai blev torsdagssoppan

Kycklingsoppa. glupskt åt jag svamp, kyckling och broccoli med ätpinnar - sådana är jag bra på, hehe - och sedan skedade jag i mig den goda kokosmjölksbuljongen
Chicken Thai Soup med en twist (mjölkfri)

Chicken Thai Soup med en twist (mjölkfri)

Den här matiga soppan med smak av citrongräs, grön curry ochkokosmjölk är nästan som en gryta och den lilla extra twisten är att jag tillsatte kamutvete i grytan
Kycklingsoppa med nudlar och kokosmjölk

Kycklingsoppa med nudlar och kokosmjölk

Koka kycklingfileerna hela med lök,ingefära ochcitrongräs. Nudlar till shiratakinudlar och jag hade inte citrongräs hemma så jag tog skalet från en färsk citron ( rivet) istället
Kycklingsoppa med kokos och lime

Kycklingsoppa med kokos och lime

Tillsätt citrongräs, vitlök, ingefära och chili, slå till sist på kokosmjölkoch fond. Plocka upp citrongräsetoch servera soppan i varma tallrikar
Kycklingsoppa med kokosmjölk – Tom Kha Gai

Kycklingsoppa med kokosmjölk – Tom Kha Gai

röd chili ochcitrongräs. Den här kycklingsoppanmedkokosmjölk eller Tom Kha Gai som den brukar kallas är en mättande och väldigt smakrik soppa som direkt kvalificerade sig på vår topplista för soppor
Kokos och kycklingsoppa

Kokos och kycklingsoppa

Skär bort roten på citrongräsentoch banka rötterna med knivskaftet och strimla dem. Använde en halv röd paprika istället för att utöka med fler färger i soppan