Snabblagad enkel kycklingsoppa, perfekt nu i höst eller till den sjuke. Strimla under tiden kycklingfilén och låt fräsa på medelvärmemed lite smör i en stekpanna
Ingredienser Portioner. 4 1 tärnad morot 2 tsk curry 1 msk olja ca 7 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning 200 g tärnad tillagad kyckling 250 g mjukost (gärna mild) svartpeppar ca 100 g sockerärtor ev färsk koriander (till garnering) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Även gott med risoni i soppan. Koka kycklingen med lök, morot, lagerblad, pepparkorn, buljongtärningarna och vitlöksklyftorna i ca 45-50 minuter eller tills kycklingen börjar falla isär. Rensa av köttet och skär i mindre bitar och tillsätt i soppan, låt småputtra i ca 30 minuter och smaka av så du blir nöjd med kryddningen/syran från citronen. 2 morötter
Skala och tärna morötter och rotselleri, finhacka vitlök och strimla purjolök. Häll på matlagningsgrädde och hackad persilja och smaka av med salt och peppar
Eftersom vi fick matkassen på en torsdag så börjar vi med soppa på den traditionella soppdagen. Fräs morötter och purjolök, tillsätt pressad vitlök och rör om blandningen
Smaka av med salt och peppar och strö över persilja. Skala morötter och potatis, och dela i bitar. Koka upp vatten och buljongtärning och lägg i morötter, potatis och purjolök
Ha ner kycklingen samt hackade morötter, broccolibuketter och fänkål i kastrullen. Smält smör i en stekpanna och genomstek kycklingbitarna tillsammans med kryddor och pressad citronsaft från halva citronen
Det här är faktiskt en kycklingsoppa som jag fått receptet på från skolköket. Dessutom så har det varit busväder hela dagen med ömsom spöregn, ömsom åska och ömsom strålande solsken
Jag kikar in med ett inlägg kväll också, har en soppa som ligger och väntar att få bli publicerad. Det är en soppa med kyckling och kokosmjölk som blev såå god