I med röd curry, fisksås, kokosmjölk, ingefära, limeblad och låt koka ihop. Min kollega Thomas blev nog sugen på thaimat när jag satt bredvid honom i lunchrummet med detta i matlådan, för han frågade vad det var som luktade så gott
kokosmjölk. Bryn i stekpanna tillsammans med finhackad lök och vitlök. Tillsätt kokosmjölk, limesaft, röd curry och kycklingfond och låt sjuda några minuter
Rör ner currypastan och späd medkokosmjölken. Smaka av med salt och peppar. Detta är en mycket enkel kycklingwok som jag brukar göra ganska ofta just för att den är enkel och god
Avslutar med att lägga tillbaka alltihop i woken och häller över kokosmjölk tillsammans med rivet skal från en lime + juicen från halva och några limeblad
Tillsätt kokosmjölken och de delade tomater samt avsluta med att strö skivad salladslök ovan. Efter en del asiatisk inspiration var det dags att ge sig på woken med en ”green curry chicken”
Dom behöver inte bli helt igenom mjuka eftersom dom sedan ska få puttra i kokosmjölken en stund. Man vill ha något tillbehör till sin kycklingwok som suger upp den goda såsen
Häll i kokosmjölken och smaka av med fisksås, sambal, salt och woksås. 4 broccoli (1/2)5 gula lökar (1)5 röda lökar6 chili (1)6 paprikor (1)4 purjolökar (1/2)12 morötter (2)2 salladskål (1/2)En stor påse frysta sockerärtor (en liten ask)2 burkar vatten kastanj (1/2)2 burkar mini majs (1/2)5 kg kycklinglårfilé6 tomater (1)2 citrongräs (1/2)en stor bit ingefäraca 2 dl soya (några matskedar)1 vitlök (2 klyftor)8 lime (2)några matskedar fisksås (några droppar)3 burkar kokosmjölk (en liten burk)sambal oelekwok såssaltca. Låt stå så länge du har tid i kylen (gärna 1-2 tim men självklart blir det super med 5 min också)Stek kycklingen och marinaden i lite olja+smör. Bjud in 15 personer till och servera woken med ris eller nudlar. 3 burkar kokosmjölk
200 g kycklingfile70 g kokt råris150 g grönsaker valfria1 tsk olivolja1/2 pressad lime1/2 msk hackad färsk korianderchili efter smak Skär ner kycklingen i bitar och bryn den med oljan. Häll i 1-2 msk kokosmjölk vid wokning för extra smak. 200 g kycklingfile70 g kokt råris150 g grönsaker valfria1 tsk olivolja1/2 pressad lime1/2 msk hackad färsk korianderchili efter smak Skär ner kycklingen i bitar och bryn den med oljan. Häll i 1-2 msk kokosmjölk vid wokning för extra smak
Tillsätt fisksås, oystersås och sedan kokosmjölken. Gjorde en kycklingwok häromdagen. Det är en viss känsla med att laga mat med sina egenodlade grönsaker, känns lyxigt på något sätt
Wok med nudlar är något av en favorit. Häll på kokosmjölk. Värm upp en stekpanna med smör eller olja. Bryn kycklingen tillsammans med svartpeppar och sambal oelek