Så här får ni två kålrot och laxvarianter. Kålrotsgryta med lax & kikärtor. Skala och skär kålroten i tärningar, skiva lök och låt allt fräsa med i grytan
en gnutta riven muskot - alternativt en mortlad muskotblomma. Morötter finns alltid hemma, men i grönsakslådan gömde sig även en bit pumpa och en halv kålrot, och i kylen fanns en bit kvar av pecorinon som jag använde tidigare
 Skala och klyfta potatis och kålrot. kålrot. ½ kålrot. Pia Ca 479 kcal/port med potatis och kålrot Ca 332 kcal/port utan potatis och kålrot 4 port 8 potatisar ½ kålrot ½msk smör&rapsolja salt och peppar ————- 500g. blandfärs 1 ägg ½msk potatismjöl 1 liten gul lök (finhackad) salt och peppar 50 g riven ost 17% gräslök coctailtomater ————— lätt creme fraiche franska örter. 50 g riven ost
riven ost. I detta fall blev det älfgfärsbiffar och en rotsaksgratäng som kom till då jag hittade en kålrot i kylskåpet som snart sett sina bästa dagar och behövde få komma till användning
Har ni ätit kålrotspaj förr. 2 dl rårismjöl1 dl hirsmjöl1 msk malda psylliumskal/fiberhusk100 g LF eller vanligt smör2 msk turkisk yoghurt, LF eller vanlig250 g kålrot150 g potatis - 2 medelstora100 g palsternacka4 dl grädde LF eller vanlig1 msk Renée Voltaires lantbuljongpulver1 stor, pressad vitlöksklyfta1 tsk dijonsenap50 + 20 g riven, långlagrad parmesan3 stora ägglite smulad oreganoMixa ihop pajskalet, och tryck ut i en lätt smord, ugnsfast pajform. 250 g kålrot
1 citron, rivet skal och saft 1 msk grönsaksfond vatten 2 dl matvete 2 dl gröna ärter 500 g oskalade räkor 3 msk olivolja 1 stor kålrot (ca 700 g) 2 msk sirap 1 dl rostad mandel 2 tsk japansk soja 70 g rucola 125 g mozzarella 2 tsk soja salt. 1 stor kålrot
Till det gjorde en ny rätt, rotfruktsmos med nyriven parmesanost, och gratinerade gyllene. 1 liten kålrot ca. 3 dl riven parmesanost. 1 blomkålshuvud 1 liten kålrot ca. 3 dl riven parmesanost