När man googlar kålrotsbiff får man upp träffar som krigsmat, och fattigmansbiff. Denna kålrot användes i oändliga former under och i efterkrigstiden i Norge (också i Sverige) när det var brist på mat och kött var svårt att få tag på och exklusivt
Pröva då att toppa kålrotsbiffarna med mycket stekt lök och ett stekt ägg på varje biff. DAGENS RECEPT 14-10-18SELLERIBIFFAR MED ÄPPELPURJOVegetariska rätter blir alltmer populära
Detta är riktigt goda kålrotsbiffar. Ilas kålrotsbiffar2 dl (blötlagd) mandel2 morötter1 liten kålrot1 liten bit rotselleri3 soltorkade tomater3 (blötlagda) dadlar1 skvätt rypsoljaHimalayasaltKryddor (gurkmeja, peppar)VattenMixa mandeln till den blir smågrynig
Måndag igen och dags för vego som vanligt. Idag bjuds det riktigt goda biffar med bönor och kålrot, kryddade med ett härligt aromatiskt örtsalt som jag köpte på Ulva Marknad förra helgen
Där fanns morot, rödkål, vitkål, kålrot, lök, äpple, ananas, tomat, gurka, isbergssallad, groddar, cashewnötter, solrosfrön och pumpakärnor, algbollar och kålrotsbiffar
Skala kålroten och skär den i fyra centimetertjocka skivor. Koka dem mjuka i saltat vatten. Låt dem rinna av väl och lägg dem därefter på ett smort ugnsfast fat