Genom att koka den med vin så blev det en ännu djupare smak. Som ett led i mitt Årets kock-bloggande fick jag prova ÅK-creme fraichen skapad av förra årets vinnare Tomas Diedrichsen och den har smak av rostad vitlök och timjan
Servera med potatis och morötter. Blanda färs, pressad vitlök, chilisås, salt och peppar i en skål. Forma 4 biffar av färsen och stek dem i en stekpanna med smör, 3 minuter per sida. 1 st vitlöksklyfta
=) Självklart kan man ju smaksätta dem med t ex vitlök, basilika, oregano eller varför inte hacka ner ett par soltorkade tomater i köttfärssmeten, ja detta receptet kan man ju ändra smaksättningen på lite som man själv vill
Tillsätt köttfärs, salt och peppar och pressa i vitlöken, blanda ordentligt. Vi äter köttfärsbiffarnamed en riktigt god, både söt och syrlig, rödlöksmarmelad
Finhacka löken och vitlöken. Blanda havregryn och potatismjöl med vattnet och låt det svälla i 10 minuter. Forma biffar på en vattensköljd skärbräda och stek dem på medelvärme ca 5 minuter på varje sida. 1 vitlöksklyfta (eller vitlökspulver)
Gör så här Blanda köttfärs, vitlök, chilisås och salt till en jämn färs. 2 vitlöksklyftor. Receptet gäller för 4 port 500 g köttfärs 2 vitlöksklyftor 3 msk chilisås ½ tsk salt Arla® Svenskt Smör 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche 1 tsk grovmalen peppar, t ex - vit- svart- grön- och rosépeppar 1 tsk soja ½ tsk torkad timjan ½ dl vatten
Blanda färs, potatismjöl, vatten, salt, peppar och pressad vitlök till en smet. Hacka tomaterna och lägg ner i pannan tillsammans med crème fraiche och fond
Hacka löken och fräs den i olivolja tillsammans medvitlöken. Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl, ägg och vatten, rör samman tills färsen håller ihop
Blanda köttfärs, vatten, pressad vitlök, persilja, paprikapulver, salt och peppar till en jämn smet. Servera till köttfärsbiffarnamed sallad och crème fraiche