Sätt ugnen på 175 grader. Lägg mjölet på bakbordet samt sockret och vaniljsockret ovanpå. Arbeta ihop de torra ingredienserna med matfettet och violaromen
Kavla ut degen, går lättast mellen två bakplåtpappersark. Det bästa med den här sommaren är att man kan stå i köket och baka, utan att ha minsta dåligt samvete att man inte är ute i fin vädret
Tänkte därför passa på att tipsa om en jättegod och lättgjordsommarkaka. Häll i kycklingen i i den lätt brynta vitlöken och stek upp ihop ett par minuter
Detta är ett recept som är otroligt lätt att göra och så fruktansvärt gott. Den smakar fantastisk och den ser ut som en sommarkaka men man kan göra den året runt
Det var första plåtningsdagen för boken och vi hade tema sommarkakas. Töm ut degen på ett lätt mjölat bakbord (med rismjöl) och kavla ut en stor rektangel, ca 1 cm tjock
Upplever du ändå kakan för syrlig är det ett bra tips att servera den med lättvispad grädde till. Det finns ingen godare sommarkaka, om ni frågar mig i dag
Knåda den lätt och dela i tre delar. En riktigt härlig sommarkaka/bulle. Har aldrig bakat den här kakan/bullen innan men det var så tokgod, den spröda kakan smälter i munnen och ihop med mandelmassafyllningen blir det riktigt mumsigt
Jag brukar göra degen dagen innan jag bakar ut kringlorna och låter den vila i kylskåpet, väl inplastad, över natten så att den blir fast och lättare att rulla ut följande dag
Knåda den lätt och dela i tre delar. En riktigt härlig sommarkaka/bulle. Odenseläng är en riktigt tokgod mumsbit, den spröda kakan smälter i munnen och ihop med marsipanfyllningen blir det riktigt mumsigt
En perfekt sommarkaka som kan varieras med olika sorters sylt eller marmelad. Dela degen i två delar och rulla varje bit till en 5 cm tjock rulle på lätt mjölat bakbord
För er som är mer konstnärligt lagda och tycker om att baka och pyssla, så är säkert det här ingen utmaning, men jag som inte har något tålamod för ‘picklas’ får lätt nog, när hålen skall fyllas med chokladsås och det mesta rinner bredvid kakan istället
Hon gör den på chokladsockerkaka och med körsbär på burk men erkänner att hon ”har lätt för att börja experimentera” och varnar för att använda sylt istället för bär – det kan bli lite väl sött
Vispa ägg och socker tills det blir vitt, pösigt och lätt i konsistensen. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med äggsmeten tillsammans med det smälta smöret