miab72. Ser gott ut. -). Originally posted on I gott sällskap. Det jäser bra när det är varmt, det märks. Faktiskt kan jag börja tro att jag borde ha bröd som jäser på lite varmare ställe än bara på köksbänken
Rågbrödet behöver mogna och sätta sig i minst ett dygn för bästa smak. Rör ihop allt så att det blandas väl och klicka ut degen i 2 bakpappersklädda brödformar (1,5 l)
Mycket gott och lättbakat. Så nu var kvällspromenaden med en god vän avklarad. Halva Hönö runt. Kände att mina Uggs började läckan vatten efter halva promenaden, ingen go känsla alls
Ett lättbakat, härligt, grovt bröd som passar bra lika bra till frukosten som till kvällsfikat. Det ursprungliga receptet på dessa mjuka, saftiga och goda långjästa råglimpor kommer från en bok som heter 'Kakor, bröd & tårtor', skriven av Anna-Maria Lautmann
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke, även bakpulvret för att det ska bli jämt blandat. Häll filmjölken, lingonsylt och sirapen i en annan bunke och blanda ihop det
Ett saftigt och lättbakat bröd tackar jag inte nej till. Rågbröd. Det här brödet passar bra till helgens frukost, då man har mera tid och brödet är klart på 20 minuter
Dag 1. Rör ihop rågmjöl , surmjölk och jäst och får stå i rumsvärme till nästa dag. Dag 2. Blanda ihop alla dag 1 och dag 2 ingredienser och låt jäsa en stund, ca 30-40 minuter
Gör så här. Smula ner jästen i en bunke. Slå på vatten och eventuell mjölk och rör om. Låt blandningen stå någon minut tills jästen hunnit lösas ordentligt