Lägg i kryddor ochöl. Späd eventuellt med lite mer vatten. Fräs lök och vitlök. 1,5 kg högrev3 gula lökarnågra vitlöksklyftor2 lagerblad1-2 jalapeño - beroende på styrka1 -2 tsk spiskumminmånga drag på pepparkvarnensalt1-3 chilipulver 1-2 msk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)1-2 msk Worchestersås1 flaska mörkt öl100 gr mörk chokladGör så här. guacamole, pico de gallo etc 1,5 kg högrev
Lägg med chilin, häll på öloch whisky, lägg baconskivor överst. Gnid in köttet utan att putsa det med pressad vitlök, rapsolja, spiskummin, svartpeppar, koriander, soja socker och tomatpuré och lägg ner i grytan
Det blir mer och mer långkok här hemma. Den här gången fick det bli en fin bit fransyska (har även gjort medhögrev), som tillsammans med potatis, morötter, äpplen, öloch en viltkrydda blev en njutbar alltiettmiddag serverad i djupa tallrikar ochmed både gaffel, kniv och sked som hjälp
Ett riktigt långkokmed rejäla smaker och hetta. Skär högrevet i bitar. När alla köttbitar är brynta och ligger i stora grytan, slå på oxbuljongen, öl, krossade tomater, tomatpuré och pressa ner saften från två lime
I söndags var jag hemma hela eftermiddagen och passade på att ägna mig åt ett hederligt långkok. någon färsk krydda att garnera medBörjamed att skära köttet i tärningar och bryn det i omgångar i en stekpanna i lite olivolja
Ett långkok på en lördag eller söndag är ju inte helt fel heller. Jag använde älg och lite hemkokt älgfond i receptet men det går lika bra medhögrevoch ingen fond
Det går att göra långkok på en vardag. Som gammal kärring måste jag tänka på skelettet men mest dricker jag mjölk för att det är så jäkla gott och till viss mat måste det bara vara mjölk
Eftersom det är en gryta av sorten långkok så gäller det att välja en köttbit som tål att lagas till länge, något som både bogen och kinderna gör och som dom blir ljuvligt möra av