Jag gillar verkligen mat som sköter sig själv i ugnen och detta recept är ett utmärkt exempel. Är man bara ute i god tid får man ett underbart saftigt kött som bara faller isär med minimala arbetsinsatser
Det blev några riktigt goda recept och sen tog jag med grytan hit till Alanya i vintras. Men när jag skulle skriva min långkokbok ifjol så tänkte jag att jag måste ju testa den här metoden igen
Vardagsfavoriten som vi ofta gör här hemma är långkokt köttfärssås. HÄR hittar du dessutom 21 recept och tips på vad du kan göra med överbliven köttfärssås
Lite stolt är man med ett sånt här långkok. Antal portioner. 4. Ingredienser. 500 gr högrev1 paket bacon eller sidfläsk (jag tog hälften av varje)4 st charlottenlökar2 st morötter2 vitlöksklyftor10 champinjoner3-4 dl gott rött vin (ta något ni tycker om) 4 msk kalvfond1 msk timjan3 st lagerbladpersilja till garnering