Idag ska jag dela med mig av ett recept på ett gott, lättbakat och användbart och glutenfritt bröd som jag bakade i en mindre långpanna/ugnsform i helgen
Men SATAN i gatan vad gott. 6 dl dinkelmjöl. 3 dl grahamsmjöl. 3 dl grovt rågmjöl. 1 dl krossade linfrön. 1 dl hackade mandlar eller hasselnötter, eller ta vilka jävla nötter ni vill
______________________________________________________Fler recept på långpannebröd hittar du HÄR >>. Långpannebröd - Saftigt och gott med havregryn (ca 24 st). Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 25 min ______________________________________________________Fler recept på långpannebröd hittar du HÄR >>
Kavla ut degen lite lätt och tryck ut den så att långpannan täcks så gott det går. När han häromdagen la ut en snålvattenframkallande bild på sitt nybakade bröd visste jag direkt att detta var ett recept jag ville testa, så igårkväll tog jag tag i saken och bakade min version av Fredriks saftiga långpannebröd
Enkelt och väldigt gott. Det blev en mjukstart med ett Långpannebröd som jag hittat i Allt om mat. Idag har jag varit hemma från jobbet eftersom jag varit dålig
Smula jästen i bunke, rör ut med lite vatten. Tillsätt sedan sirap olja och salt. Blanda i ca halva mängden mjöl, resterande mjöl lite i taget till en smidig deg