Långpannebröd med vetekli. Långpannebröd med vetekli. 4 dl grahamsmjöl . 4 dl grahamsmjöl. Hej på er. Här har vi busväder och det är så mörkt och dystert ute (vill ju inte vara tjatig, men hallå - våren & värmen kom hit NU
3 dl grahamsmjöl. 3 dl grahamsmjöl. 6 dl dinkelmjöl. 3 dl grovt rågmjöl. 1 dl krossade linfrön. 1 dl hackade mandlar eller hasselnötter, eller ta vilka jävla nötter ni vill
50 g jäst, 1 l vatten, ½ dl sirap eller honung, ½ msk salt, 1,5 dl solrosfrön, 1 dl linfrö, 1 dl olivolja, 22 dl fullkornsvetemjöl finmalet eller blanda vanligt vetemjöl med grahamsmjöl
Långpannebröd med ost. 3 dl grahamsmjöl. 3 dl grahamsmjöl. Vi fortsätter vara flitiga med att lägga vegetarisk mat på våra tallrikar minst en gång i veckan och vid denna tiden på året blir det oftast soppa
Var inte riktigt på bakhumör så då bestämde jag mig för att baka ett långpannebröd som behöver lite tid och energi av mig och det blir dessutom lite disk
Kanske är det likadant för flera av er andra och då kan det ju kanske vara fint med ett tips på både en lättlagad soppa och ett smidigt långpannebröd som inte behöver någon jäsningstid alls
Det smidiga med långpannebröd är att man slipper knåda och rulla limpor och bullar. Tillsätt kall gröt, salt, flytande margarin, havrekli, rågflingor, grahamsmjöl och det mesta av mjölet
I vilket fall så kände jag för att testa något nytt med mitt favoritrecept på långpannebröd med morot, och kom då på den fina idén att byta ut den rivna moroten mot rödbeta, och baka delvis på grahamsmjöl istället för vete och råg
Här är brödet jag bakade med oljan i, ett smidigt långpannebröd. -DGrahamsrutor med äpple, 1 långpanna5 dl vatten, ljummet50 g jäst2 msk arganolja eller annan olja2 msk honung2 tsk salt2 äpplen, rivna4 dl grahamsmjöl8-9 dl vetemjöl speciallite vattenfiberhavregrynSmula jästen i en bunke och lös den i vattnet. 4 dl grahamsmjöl
Idag tänkte jag tipsa om ett enkelt och gott långpannebröd med grahamsmjöl och äpple. 50g jäst 6 dl vatten fingervarmt 250g turkisk/grekisk yoghurt 2 röda rivna äpplen 1 dl linfrö 1 dl vetekli 2 tsk salt 5 dl grahamsmjöl Ca 10 dl vetemjölGör så här. 5 dl grahamsmjöl