Långpannebröd med fil recept

Lillsyrrans långpannebröd

Lillsyrrans långpannebröd

Blanda alla torra ingredienser, häll på fil och sirap, blanda hela skiten till en lös smet, typ a´la sockerkakssmet
Långpannebröd

Långpannebröd

Bikarbonat går att ersätta med dubbla mängden bakpulver. Blanda sirap, fil och lingonsylt och vänd ner i mjölblandningen
Lingonbröd, åska å regn

Lingonbröd, åska å regn

Nygräddat långpannebröd. Vädergudarna ställde till å med till med lite (ganska mycket) åska å blixtar också
Långpannebröd

Långpannebröd

Om man vill kan man pensla medfil och strö över olika sorters fröer. Ställer man sig och bakar en helt vanlig vardagskväll kan det vara skönt med ett lättbakat och smidigt bröd

Grovt långpannebröd

Smörj och mjöla en långpanna eller täck med bakplåtspapper. Blanda allt torrt, rör sedan ner sirap och fil

Mosters långpannebröd

Linda sedan in brödet med handukar på ett bakgaller. Blanda fil och sirap. Blanda de torra varorna för sig och häll det i filblandningen