Från början var det här mitt egenkomponerade recept på underbara frallor, och nu har jag helt enkelt transformerat det till ett underbart långpannebröd
Brödet blir extra fint om du penslar det medvatten och strör över havregryn). ______________________________________________________Fler recept på långpannebröd hittar du HÄR >>
Igår var en sådan kväll för mig, en kväll som resulterade i en väldoftande plåt med frukostbröd. När han häromdagen la ut en snålvattenframkallande bild på sitt nybakade bröd visste jag direkt att detta var ett recept jag ville testa, så igårkväll tog jag tag i saken och bakade min version av Fredriks saftiga långpannebröd
Det blir alltid bra, det är knappt så att man kan misslyckas medlångpannebröd. Jag brukar ha i ett par deciliter Ölandsvete, och sen fyller jag upp med vetemjöl special, lite vetekli, kanske lite rågsikt eller vad jag nu har hemma för mjölsorter för tillfället
Lättbakat bröd som är svårt att misslyckas med. Blir även gott med lite örter i. 50 g jäst, 1 l vatten, ½ dl sirap eller honung, ½ msk salt, 1,5 dl solrosfrön, 1 dl linfrö, 1 dl olivolja, 22 dl fullkornsvetemjöl finmalet eller blanda vanligt vetemjöl med grahamsmjöl. Täck bunken med en handduk och ställ att jäsa ca 2 tim. 1 l vatten
Pensla ytan medvatten och strö på solroskärnor. 5 dl vatten. 5 dl vatten. Det här brödet är jätte gott och är dessutom perfekt att frysa in och sedan ta fram så många bitar man vill ha åt gången