Långpannebröd med vatten recept

Långpannebröd med Havregryn

Långpannebröd med Havregryn

Pensla medvatten och strö på havregryn och tryck lätt till så att de fastnar. Låt bröden kallna på galler övertäckta med bakduk
Långpannebröd med morot och keso

Långpannebröd med morot och keso

Från början var det här mitt egenkomponerade recept på underbara frallor, och nu har jag helt enkelt transformerat det till ett underbart långpannebröd
långpannebröd

långpannebröd

Långpannebrödmed vetekli.  Rör ut jästen med vattnet, arbeta in övriga ingredienser, till sist så mycket vetemjöl att degen blir smidig
Nennes långpannebröd

Nennes långpannebröd

Pensla brödet medvatten, så det inte blir någon hård skorpa uppepå. Sätt ugnen på 150 grader. Smöra och bröa en långpanna
Långpannebröd

Långpannebröd

Platta ut degen med mjölad hand. Tillsätt vatten och filmjölk. 3 dl vatten. 3 dl vatten. Ett snabbt och enkelt brödbak
Långpannebröd med kesella

Långpannebröd med kesella

Pensla medvatten och strö grovt rågmjöl på ytan. Lägg degen direkt på en plåt med bakpapper. Tryck ut den med mjölad hand tills den täcker plåten
Långpannebröd med havregryn

Långpannebröd med havregryn

Brödet blir extra fint om du penslar det medvatten och strör över havregryn). ______________________________________________________Fler recept på långpannebröd hittar du HÄR >>
Saftigt långpannebröd

Saftigt långpannebröd

Igår var en sådan kväll för mig, en kväll som resulterade i en väldoftande plåt med frukostbröd. När han häromdagen la ut en snålvattenframkallande bild på sitt nybakade bröd visste jag direkt att detta var ett recept jag ville testa, så igårkväll tog jag tag i saken och bakade min version av Fredriks saftiga långpannebröd
Långpannebröd

Långpannebröd

Skär rutor med en vass kniv, gärna insmord med lite olja för att det ska vara enklare att skära. Långpannebröd finns många varianter på
Grovt långpannebröd

Grovt långpannebröd

Häll upp den med hjälp av en degskrapa på bakpappersklädd plåt. Häll alla ingredienser utom jäst och vatten i köksmaskinens skål
Långpannebröd

Långpannebröd

Platta ut degen med mjölad hand. Tillsätt vatten och filmjölk. 3 dl vatten. 3 dl vatten. 20 bitar ugn 225 grader
Långpannebröd för latmaskar

Långpannebröd för latmaskar

Det blir alltid bra, det är knappt så att man kan misslyckas medlångpannebröd. Jag brukar ha i ett par deciliter Ölandsvete, och sen fyller jag upp med vetemjöl special, lite vetekli, kanske lite rågsikt eller vad jag nu har hemma för mjölsorter för tillfället
Fjällsåsgårdens långpannebröd

Fjällsåsgårdens långpannebröd

Lättbakat bröd som är svårt att misslyckas med. Blir även gott med lite örter i. 50 g jäst, 1 l vatten, ½ dl sirap eller honung, ½ msk salt, 1,5 dl solrosfrön, 1 dl linfrö, 1 dl olivolja, 22 dl fullkornsvetemjöl finmalet eller blanda vanligt vetemjöl med grahamsmjöl. Täck bunken med en handduk och ställ att jäsa ca 2 tim. 1 l vatten
Långpannebröd

Långpannebröd

Häll vatten, margarin och sirap i degbunken. Platta ut degen i smord långpanna, sporra 16 rutor och pricka dom med gaffel. 5 dl vatten
Långpannebröd

Långpannebröd

Pensla ytan medvatten och strö på solroskärnor. 5 dl vatten. 5 dl vatten. Det här brödet är jätte gott och är dessutom perfekt att frysa in och sedan ta fram så många bitar man vill ha åt gången