)Börja med att skiva upp en morot å en stjälk selleri samt hacka charlottenlöken. Ett nät med musslor, 3st morötter, 2 stjälkar selleri, 1 charlottenlök, 2 glas vitt vin, 2 glas vatten, smör, 2 dl grädde, 1 ägg, 1 dl riven parmesan ost, vit å svart peppar
Blanda kycklingen med lök och vitlök i en skål. Blanda kött och lök med marinaden. 2 hackade gula lökar. 4-6 hackade vitlöksklyftor. 2 hackade gula lökar. 4-6 hackade vitlöksklyftor
Vitlöken i skivor. Slå över löksåsen i stekpannanservera med lingonsylt, saltgurka och kokt potatis. en riktig klassiker på mitt sättca 6 portBiffar800 gram nötfärs2 äggulor1 msk soja2 tsk saltpeppar efter smak (ca 1,5 kryddmått)1,5 dl grädde1,5 dl buljongSås5-6 blandade lökar (rödlök, gullök, charlotten eller vad du har hemma)1 vitlöksklyfta1 äpple1 msk socker4dl buljong+2 dl buljongSkala löken (tips lägg löken i blöt en stund så är skalet lätt att få bort)Skär dem i klyftor. 1 vitlöksklyfta
Kassler/broccoli/blomkålsgratäng ~ 1 gul lök~ 5 dl grädde~ ca. 500-600gr kassler~ 4 dl riven "hushållsost"~ 2 broccoli buketter & motsvarande mängd blomkål~ salt, vitpeppar, svartpeppar~ koka blomkål & broccoli i saltat vatten 4 min~ strimla/tärna kasslern, och fräs till den i stekpannan~ lägg kasslern i botten på en ugnsform & fördela broccoli/blomkål över~ hacka löken & fräs i rejält med smör~ tillsätt sedan grädde, ost & kryddor i stekpannan~ rör om & låt puttra ett par minuter~ häll såsen i ugnsformen & gratinera i mitten av ugnen 225 grader ca 15 min 1 gul lök
Fräs charlotten, gul och vitlök i olja och lägg köttet ovanpå löken, häll över ölen, det behöver inte täcka köttet så länge du öser eller vänder på köttet en gång i halvtimmen
Lökar (gul, röd, charlotten). - Blanda sen potatis, olja, alla olika sorters lökar, kryddor, gärna många örter som rosmarin till exempel i en ugnsfast form