Stek i smör tills att den tar lite färg. Som komplement krävs en söt löksås för att balansera sältan. Självfallet kan, och kanske skall, den ätas som den är med nypotatis, gräslök och gräddfil, men den blir också den underbar som stekt
Såg till att paneringen fastnade på fisken. StektSill med Löksås och Nypotatis. Kokade Löksås. Man kan köpa urvattnade sillfiléer som inte varit frysta
Jag har haft flera recept inne på ugnsstektSill med Löksås , här en annan variant med Purjolökssås. Alosa Caspia som är en släkting till vår Ishavssill, men som lever i Medelhavet och Kaspiska havet
Servera purén, sillen och löksåsen med lite rårörda lingon. Tycker att stekt salt sill är underbar sommarmat, idag blev det med lite puré till men nykokt färskpotatis är naturligtvis bäst
Där har jag ett recept på stektsill med den mer traditionella löksåsen på gul lök. Häll av vattnet och lägg i en klick smör och servera till den ugnsstektasillen med lingonsylt
Idag var middagsplanen att steka saltsillfileér och göra löksås men då såg jag att det var en tävling på Instagram om en Asiatisk kokbok av Jennie Walldén som jag gärna vill ha så då fick sillen vänta
Lägg upp den nystektasillen på ett fat och ringla löksåsen runt om. Stekt salt sill, med minnen från ett Sverige då insaltad sill var den enda konserveringsmetoden som fanns att tillgå för att bevara fisken, förtjänar verkligen en renässans