Sillen går väldigt snabbt att göra eftersom jag använder löksill som bas. Sila avsillspadet. Ikväll kommer det att bjudas på buffé hos oss och vi kommer även att fira min sambo som fyller år nästa vecka
Jag brukar bara gilla vanligt inlagd löksill men den där sillen, MUMS. Jag hade erbjudit mig flera gånger om vi skulle ha med någon mat så vi kunde avlasta dom lite och min lott föll på desserten så jag hade gjort saffranspannacotta med granatäpple samt så bakade jag egna pepparkaksstick som jag skrev allas namn på i kristyr
Låt oss börja med löksillen. Nu kommer vi till en avmina två favoriter, skärgårdssillen. Att den är en avminafavoriter beror nog helt klart på att den har stenbitsrom i sig, kan det bli ogott med det i, skulle inte tro det
en klassisk löksill, en romsill samt en senaps- & rödbetssill. Häll över den avsvalnade lagen och låt helst sillen stå i kylen ett dygn innan servering
” Löksill ”. Jag tycker inte om att stoppa upp bilder, videos och fakta i människors ansikten som de inte ber om, eller behöver få uppstoppat pronto, utan tror mer på att med öppenhet och förståelse visa hur jag ser och berörs av det – och därför gör mitt val – att inte äta sill i minsill, till högtider
Det är lite av en smaksak hur salt du vill ha din sill, så smaka dig fram, personligen vill jag inte ha sillen för salt, så minsill får gärna ligga drygt ett dygn med ett eller två vattenbyten under tiden,
Men så fick jag tipset om att använda löksill som råvara istället för inläggningssill. Sila av allt spad från sillen men behåll lite av löken från marinaden
I år har jag förutom mina stående julsillinläggningar på Löksill, Senapssill, Citron & pepparrotssill och Äppel & kanelsill, även gjort Lingon & kardemummasill och en Rostad vitlökssill
Löksill har jag lärt mig avmin mormor, vi kallar den därför för ”Mormor Ullas löksill”. Traditioner kan variera och vissa av oss gillar inte alls att följa traditioner men kanske ändå vill äta lite midsomrig mat
Tre sorters sill – skärgårdssill, senapssill och löksill. Förrätten var en påskbuffé där man fick ta för sig av det man ville och orkade med tanke på att även huvudrätt och efterrätt väntade
Gör en dressing av. En dag för tidigt visserligen, men eftersom mina tonåringar ska på bilutställning i morgon och absolut inte är äldre än att dom först måste få sina påskägg, så "påskafton" blir i dag