Det är Ankis syrra som står för receptet och i hennes variant ligger det både rödlök och purjolök, det är säkert lite olika vilka sorters lökar som hamnar i löksillen
Låt sillen rinna av ordentligt. Koka upp lagen och låt den kallna helt. Varva lök och sill i en fin burk och fyll på med den kalla lagen så stt det täcker
Koka upp socker, vatten och ättika. Låt svalna. Skiva rödlök. Skiva sillen i lagom bitar. Varva sill, rödlök och kryddpeppar i en snygg kruka eller burk
Tänkte lägga upp lite olika recept på påskmat i lchfs-tecken, så ni hinner laga dem till påsk. Det här inlägget blev citron-, löksill med en hint av stjärnanis
Den godaste sillen, enligt mig, är absolut löksillen på Jul eller Påskbordet. Jag har fått nån dille på granatäpple just nu så det är mycket sånt med i recepten och sillen fick även den bli smaksatt med dessa röda rubiner