Vill du ha lite andra smaksättningar på din sill så går det bra att använda en del av den inlagda sillen och blanda ihop till en krämigare sillröra med tex crème fraiche och lite kryddor och smaksättning (vitlök, gräslök, hackad rödlök, löjrom eller något annat kul
Här på bloggen ”Mat med mera” hittar du en helt sockerfri, polsk sillinläggning. Jag använder inte stevia eftersom jag inte tycker om smaken, så använder du det som sötning så får du smaka dig fram tilllagom mängd
Blanda allt tilllagen, rör då och då tills sockret löst sig. De senaste veckorna har jag bjudit på mina favoriter bland glutenfria kakor, lättsötat julgodis och hemlagade kötträtter
Här på bloggen ”Mat med mera” hittar du en helt sockerfri, polsk sillinläggning. Jag använder inte stevia eftersom jag inte tycker om smaken, så använder du det som sötning så får du smaka dig fram tilllagom mängd
December har ju dragit igång så det är väl hög tid att vi också gör detsamma, vi har faktiskt en hel del godsaker på lager som vi gärna vill dela med oss av till er
Blanda ihop alla ingredienser och vänd till sist ner sillbitarna. Häll av lagen från sillen och skiva sillen i bitar 2. Påsk Påsklunch Högtid Påskmiddag Påskmat Påskbuffé Påskmeny Sill Sillinläggning Silltårta Matjessill Matjessillstårta 1 pkt Abba Sill på 5 minuter i bit eller filé
Låt lagen svalna till kylskåpskall temperatur. Koka en lag av ättikssprit, vatten, socker, krossad vitpeppar, krossad kryddpeppar, lagerblad och kryddnejlikor
Mycket god och enkel att göra och vill man så blandar man sillen med röran istället för att lägga den i olika lager i sillburken som jag gjorde till midsommar
Varva sill och inläggningsgrönsakerna med kryddorna i en glasburk och slå på lagen. Skala och skiva gul lök, rödlök, morot, ingefära och pepparrot till inläggningen och grovhacka dillen
Blanda ihop alla ingredienser och vänd till sist ner sillbitarna. Häll av lagen från sillen och skiva sillen i bitar 2. Påsk Påsklunch Högtid Påskmiddag Påskmat Påskbuffé Påskmeny Sill Sillinläggning Silltårta Matjessill Matjessillstårta 1 pkt Abba Sill på 5 minuter i bit eller filé
Låt lagen svalna till kylskåpskall temperatur. Koka en lag av ättikssprit, vatten, socker, krossad vitpeppar, krossad kryddpeppar, lagerblad och kryddnejlikor