Jag minns att jag satt uppkrupen på köksbänken och tittade på när min mamma lagade mat och bakade. Nu var det köttkorv, som man kokar eller tillagar i ugnen, som vi gjorde i år, men med både fläsk- och oxkött
För att lyckas med det tror jag att man ska låta barnen vara med och vara delaktiga i köket så de får se hur maten tillagas och vilka ingredienser som finns i maten de ska äta
Det är helt enkelt roligt att laga saker själv, färskost är inget undantag. Nu har du en krämig egenlagad mjukost som håller en vecka i kylskåpet, och som du kan krydda precis hur du vill
Vi lagar själva barnmat till Vilde, vi började med att pröva vad han gillade och köpte lite burkmat från affären plus att vi lagade mindre portioner och kollade vad han tyckte om och inte
Sänkt av jetlag passade det bra med något lättlagat och genväg via färdiggrillad kyckling. Kul att träffa arbetskamraterna igen och det är skönt med rutiner och känslan fram emot eftermiddagen när arbetsdagen snart är slut och jag får åka hem och laga mat igen till mig och älskade Mannen
I år tyckte vi att det var på tiden att laga vår egen sill, så vi köpte saltsill som vi vattnade ur i kallt vatten i 8 timmar innan vi hällde av vattnet
Jag har i allt större utsträckning börjat laga mat från grunden, med så lite hel- och halvfabrikat som möjligt, utan tillsatser, glutenfritt, sockerfritt och även användning av stärkelse i så liten utsträckning som möjligt
Ofta är det av någon mystiskt märklig anledning ofta mamman i familjen som tar på sig rollen att rådda allt/köpa presenter/handla och laga mat/tvätta/städa/köpa barnens kläder/komma ihåg födelsedagar/hålla i familjens kalas eller bjudningar etc i all oändlighet