Lagar ris recept

Ris à la malta

Ris à la malta

Jag tycker inte om risgrynsgröt så därför tycker jag inte heller om risifrutti eller ris à la malta, julens traditionella efterrätt
Ugnsbakat ris med svamp

Ugnsbakat ris med svamp

Ugnsbakat ris med svamp är en krämig gratäng baserad på ris och svamp. Den blir otroligt rik på smak eftersom riset kokas med svamp och buljong innan det sätts in i ugnen för den sista lilla touchen
Ris a la Malta

Ris a la Malta

Lika stor tradition som själva lutfisken är efterrätten - mormor servera alltid Ris a la Malta till efterätt, och den ska enligt henne serveras tillsammans med inlagda persikor, för det är hon uppväxt med
STEKT RIS MED ANANAS

STEKT RIS MED ANANAS

När jag var i Thailand för ett par år sen åt jag stekt ris med ananas. Tillsätt det kokta riset, sojasåsen, äggröran och ananasen
Ris ala malta med citrusyelly

Ris ala malta med citrusyelly

Koka upp grötriset i vattnet och låt det koka in. Lägg på hälften av ris ala maltan uppdelat på skålarna
Quinoa ”ris”

Quinoa ”ris”

När jag lagar grytor händer det att jag gör något gott med Quinoa. Till detta gjorde jag så mitt Quinoa ”ris
Ris med smak av ingefära och vitlök

Ris med smak av ingefära och vitlök

Vi lagar oftast bara vanligt ris (basmati) och enda kryddorna är lite lök, gurkmeja och salt. Framöver tänker jag försöka experimentera lite med ris
Ris med mungobönor

Ris med mungobönor

Idag lagar vi inte den här rätten lika ofta, men nu var det dags och smaken var precis som jag minns den
Stekt ris med kyckling och shiitake

Stekt ris med kyckling och shiitake

Stek sedan på hög temperatur i en stekpanna, se till att allt får stekyta, använd gärna två stekpannor om ni lagar mycket mat
Stekt ris med grönsaker och ägg

Stekt ris med grönsaker och ägg

Märkligt det där… Annars lagar de inte gärna mat, karlarna, men när det ska grillas då behöver man inte be dem två gånger
Persisk afton med Mitra vid riset.

Persisk afton med Mitra vid riset.

Vill ni prova kan ni försöka att laga upp den underbara guldgula rislådan, Tahchin, en rätt som tar sin tid att lag men är värd sin vikt i guld
Världens bästa ris

Världens bästa ris

Här kommer en beskrivning på hur man lagarris så som i Mellanöstern. Börja med att mäta upp riset i en bunke
Tacokassler med ris

Tacokassler med ris

Lagar du inte mat till så många som jag gjorde så är det bara att halvera receptet. På fredagskvällen lagade jag en stor form med tacokassler och till den serverades ris
Lax med ris och kokossås

Lax med ris och kokossås

Lax med ris och kokossåsSesamfrön ger laxen ett knaprigt täcke och tillsammans med ris och smakrik kokossås är detta en rätt som passar både i matlåda och till fest