Sila upp och låt torka. 1 st sönderbrutet lagerblad. 1 st sönderbrutet lagerblad. Oxkött i rödvin med rökt fläsk, lök och champinjoner är en klassisk fransk köttgryta vid namnet Boeuf Bourgogne och en berömd maträtt
Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Ta upp köttet och torka av det. 1 lagerblad. 1 lagerblad. Tjälknöl. Tjälknölen är resultatet av en smått genial tillagningsmetod, där det fortfarande frysta köttet steks i ugn, länge och på låg temperatur
Jag är inte så duktig på att torka tassar längre, har ju inte så bra balans och Mr Bronco som älskar att gräva o krafsa i allt och därefter får med sig halva Öjkroken in varje gång han varit ute kräver en hel del ”fotvård” därefter…
Tillsätt mjöl, timjan, lagerblad och tomatpuré och blanda väl. Sojasubstitut har en tendens till att torka ihop och bli sega och quorn löser upp sig och tappar allt tuggmotstånd
Häll tomatsåsen runt om kycklingen i formen och lägg i lagerbladen. Skölj av och torka kycklingen. 1 krm torkade chiliflakes. 2 tsk torkad oregano. 2 lagerblad. 1 krm torkade chiliflakes. 2 tsk torkad oregano. 2 lagerblad 3 msk kinesisk soja
Skala och skär lök, morötter och vitlök i bitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater, vin, vatten, rosmarin, citronzest, lagerblad, salt och peppar
Vi gjorde den med cirka 7,5 dl vatten, 2 dl rödvin, 0,5 dl vinäger, två gula grovt hackade lökar, 2 lagerblad, 2 krossade vitlöksklyftor, salt och peppar (10 svart-, krydd- och vitpepparkorn), ett par kvistar rosmarin och persilja. Vi börjar med att torka av köttet – lägga ned det i en stekpåse tillsammans med en örtbukett (salvia, rosmarin, timjan), 2 lagerblad, 2 finhackade gula lökar, ett par klickar smör, en rejäl fläsksvål och cirka 2 dl vittvin. Under tiden torka av steken, lägg den under stanniol och låte den vila i minst 20 minuter