Sätt en deg av margarin, mjölk, jäst, socker, salt, kardemumma och 12 dl mjölmix. Degen är först ganska lös, men sväller till lagom fasthet under jäsningen
50 g jäst (25 g till Lailas gul Mjölmix). 12-13 dl (675 g) Lailas blå Mjölmix (650 g för bakmaskin). 10-11 dl (565 g) Lailas gul Mjölmix (550 g för bakmaskin). 9-10 dl (550 g) Lailas grön Mjölmix (520 g för bakmaskin)
Ett halvår senare. Receptet på de bagels jag provbakade i somras från Leila Lindholm, väldigt goda om än lite omständligare än vanliga bullar med koktiden före gräddningen
4 dl finax mjölmix, det orange paketet (funkar även med annan glutenfri mjölmix, som t ex sempers mix eller lailas. 2 ägg 4 dl finax mjölmix, det orange paketet (funkar även med annan glutenfri mjölmix, som t ex sempers mix eller lailas
200 g Lailas gula mix. 200 g Lailas gula mix. Idag lät jag mig inspireras av mitt allra första surdegsbröd, som i sin tur var inspirerat av ett bröd av Jan Hedh
Nybakat gluten och laktosfritt bröd efter Lailas recept. 50 g jäst (25 g till Lailas gul Mjölmix). 12-13 dl (675 g) Lailas blå Mjölmix (650 g för bakmaskin). 10-11 dl (565 g) Lailas gul Mjölmix (550 g för bakmaskin). 9-10 dl (550 g) Lailas grön Mjölmix (520 g för bakmaskin)