Här kommer dagens söndagsstek i form av Ekolamm med ugnsrostade grönsaker och en kräm på vårlök. Nu kände både ni och jag, att NEJ inte lägga upp söta djur bredvid en stek som kommer ut från ugnen
Dela köttet imindrebitar. Lägg ilammsteken och peta ner schalottenlök, vitlök och fänkål. Vad gäller tid är det här en rätt som kräver otroligt mycket men ser man tillarbetsinsatsen är det rena rama snabbmaten
Blanda marinaden och låt köttet marinerasminst en timme, gärna över natten. Grilla 5 minuter runt om och 5 minuter under lock. Låt vila under folie på skärbräda ytterligare 5 minuter. Skala och skär sötpotatiseni 3-4 centimeter stora bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Pensla med olivolja, salta, peppra och sätt in dem iugnencirka 30 minuter. 5 minuter. 5 minuter S. 3-4 centimeter stora bitar
Skär små snitti steken och tryck inbitar av den skalade vitlöken. Lägg steken i en stor ugnsform. Från lammet som vi köpte hem i höstas har vi sparat den största steken tills nu
Bryt ibitar av chokladen och låt den smälta. Innan jag tillagademin första stek så tänkte jag att det skulle vara svårt, men det finns ett enkelt hjälpmedel och det är ugnstermometer
Ingredienserugnsstektlammbog. en bitlammbog. Lägg några kvistar färsk rosmarini botten på en ugnsformtillsammans med några vitlöksklyftor, lägg bogen ovanpå och avsluta med ytterligarerosmarin och vitlöksklyftor (dem behöver inte skalas)