4 1 1/2 kg lammkött (gärna lammbringa med ben) 4 vitlöksklyftor 4 paprikor 3 citrongräs stjälkar 1 liten bit färsk ingefära (ca 5 cm för 4 port) 1/2 l vatten 2 msk konc kalvfond 1 msk farinsocker 1 tsk sambal oelek salt 2 msk hackad persilja ris eller couscous till servering Lägg till i inköpslistan
Bryn grytbitarna så de får färg och gör detsamma med löken, häll över i lergrytan (som legat i vatten i 30 min) och blanda ner kryddorna och den finhackade vitlöken och blanda väl. 1 kg lamm eller högrev
11 ½ kg stek av bog eller lamm. (tog med chili smak) 1 ½ kg stek av bog eller lamm 1 tsk salt 1 krm svart peppar 1 tsk rosmarin ½ - 1 buljongtärning1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter 2* Skala lök potatis skär i klyftor
Blanda alla ingredienser i en blötlagd lergryta. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar
Vi lagade till lammgrytan i vår Crock Pot och har du ingen sådan så går det absolut alldeles utmärkt att laga till lammgrytan ändå, både i lergryta och vanlig gryta
Om du vill så kan du köra allt i en lergryta eller tagine i ugnen också. 1,5 kg tärnat kött av nöt eller lamm, ex. Relaterade 1,5 kg tärnat kött av nöt eller lamm, ex
Igår åkte en lammstek in i lergryta tillsammans med lite lök och morrötter i botten. på det lammsteken som hade blivit marinerad med olivolja, svartpeppar, rivet citron, saften från en halv citron, timjan, tre vitlökslkyftor i skivor samt lite dillfrö
en med lammstek och rotfrukter, kryddor och örter, vin och vatten. Man kan naturligtvis bryna lammet innan men jag stoppade ner grönsakerna i slökokaren och la lammet på, saltade och pepprade riktligt runt om och hällde på vin och vatten